Tri vatrogasna društva iz dva različita mjesta proslavila dan sv. Florijana

Nedjeljnim misama diljem Međimurja  mnogobrojni su vatrogasci proslavili 4. svibanj, dan svojeg nebeskog zaštitnika Sv. Florijana. Tako je bilo i u crkvi svetog Vida u župi Bl. Alojzija Stepinca u Ivanvcu, gdje su se, sada već tradicionalno okupili vatrogasci iz dva mjesta i tri različita DVD-a.


>>> Vatrogasci iz Goričana proslavili Florijanovo

Gornji Vidovec, Ivanovec i Štefanec dobrovoljna su vatrogsna društva čiji članovi zajedno slave ovaj dan, izmjenjujući se svake godine kao domaćini. Aktivnosti planirane uz dan svetog Florijana, ujedno i početak Mjeseca zaštite od požara kreću odlaskom na zajedničko misno slavlje. Jučer (nedjelja) je ovo hvale vrijedno okupljanje počelo ispred vatrogasnog doma DVD Gornji Vidovec u Ivanovcu (koji je jedino mjesto u Međimurju sa dva dobrovoljna vatrogasna društva), gdje su vatrogasci formirali svečanu povorku, te krenuli prema župnoj crkvi Sv. Vida.

Za ovu su priliku odjenuli svečane odore, a povorku su predvodili zastavnici noseći barjake sva tri vatrogasna društva. Nakon mise, koju je predvodio ivanovečki župnik vlč. Danijel Bistrović, nastavljeno je neformalno druženje u dvorani župnog doma, gdje su svoje kolege i prijatelje vatrogasce iz DVD-a Ivanovec i DVD-a Štefanec ugostili ovogodišnji domaćin, “vidofčari”.

Naime, vatrogasci su se nakon mise okrijepili u dvorani župnog doma iz razloga što su prostorije vatrogasnog doma DVD-a Gornji Vidovec zadnjih nekoliko dana “zauzeli” tesari, zidari i ostali građevinski majstori koji sudjeluju na adaptaciji zgrade. Spomenimo na kraju i to da su vatrogasi iz sva tri društva složili da su nabava potrebne opreme, nastavak pomlađivanja članstva, te dodatne edukacije, uz  naravno i ovakav vid zajedništva potrebni, kako bi i dalje uspješno radili na svom cilju – zaštiti života i imovine mještana Ivanovca i Štefanca, ali i svih okolnih mjesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije