U Čakovcu će se 10. svibnja obilježiti Međunarodni dan obitelji

Povodom Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja “Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu” zajedno sa Društvom “Naša djeca Čakovec”, organizira obilježavanje ovog dana na Trgu Republike u Čakovcu, 10. svibnja (subota) od 9 do 12 sati.

“Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu”, MURID, postaviti će info – pult sa tiskanim materijalima vezanim za djelatnost i usmjerenost Udruge. MURID je udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu koja pruža podršku djeci rane dobi, njihovim roditeljima i obiteljima kroz prevenciju, savjetovanje, dijagnostiku i rehabilitaciju, kao i edukaciju i senzibilizaciju okoline i javnosti na specifične potrebe djece s razvojnim i socijalnim rizicima na području sjeverozapadne Hrvatske.

Kroz različite oblike djelatnosti koje provodi, Udruga, ističe važnost obiteljskog života i obiteljskih vrijednosti kao zaštitnog faktora za razvoj djece.  Društvo “Naša djeca Čakovec”, DND Čakovec, pripremilo je radionice u kojima će djeca različite dobi imati prilike likovno se izraziti na temu “Obitelji”, dok će oni malo stariji moći napisati svoje misli vezane uz obitelj i njenu važnost na istaknutom panou.

Ured UNICEF – a za Hrvatsku pridružuje se ovaj akciji u Čakovcu, s tiskanim materijalima vezanim uz programe koje provode za dobrobit djece rane dobi i njihovih obitelji, pokazujući tako svoju podršku i potporu radu navedenih udruga.

Namjera navedenih aktivnosti je isticanja važnosti obitelji kao osnovne zajednice u društvu i obilježavanje dvadesete obljetnice Međunarodnog dana obitelji. Stoga pozivaju sve zainteresirane da se uključe u ovu akciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije