Ciklona Carmen donosi nam kišu, grmljavinsko nevrijeme i zahlađenje

Nakon niza promjenjivih dana s čestom pojavom pljuskova i grmljavine, ali ipak toplih sa sunčanim razdobljima, ispred nas je jača promjena vremena ovog vikenda, najavljuje Crometeo. Uzrokovat će ju ciklona koju je Cromteo tim nazvao Carmen.

Najviše problema s tom ciklonom bit će zbog obilne kiše u kopnenim krajevima te zbog bure na Jadranu, a viši gorski predjeli možda će vidjeti i malo snijega. Sredinom današnjeg dana i poslijepodne ponovno su mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi s grmljavinom. U subotu već ujutro će biti dosta oblaka, ali će u mnogim mjestima još biti suhog vremena.

No, tijekom prijepodneva posvuda nas očekuje jače naoblačenje i kiša koja do kraja dana ponegdje može biti i obilnija. Mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Zapuhat će umjeren, poslijepodne i navečer i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar koji u noći na nedjelju može imati i i olujne udare. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 8 do 13, sredinom dana od 13 do 19°C, a popodne i osobito navečer bit će sve hladnije.

Iz Crometea upozoravaju da će u noći na nedjelju i tijekom nedjelje biti obilne kiše pa ponegdje može biti problema zbog velike količine kiše koja će na širokom području pasti u samo jednom ili dva dana. U nedjelju će ujutro kiša prestati na krajnjem sjeverozapadu, a tijekom dana i u većini ostalih krajeva.

Nedjeljno popodne sa zapada donosi postupno razvedravanje. Bit će hladno i vjetrovito. Puhat će jak, na udare u noći i prijepodne i olujan vjetar sjevernih smjerova, u drugom dijelu dana će postupno slabjeti. Temperatura zraka u gorju bit će od 2 do 7°C, a u nizinama od 7 do 13 Celzijevih stupnjeva. Početak novog tjedna ipak u cijeloj zemlji donosi smirivanje vremena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije