Članovi KUD-a “Sv. Jeronim” lani odradili 79 nastupa

U subotu 26. travnja održana je redovna godišnja skupština Kulturno umjetničkog društva “Sv. Jeronim” iz Štrigove. Predsjednik KUD-a Matej Ščavničar otvorio je skup te iznio analizu  prošlogodišnjeg rada i događaja u društvu kao i planove za naredno razdoblje.

Prošle su godine članovi društva sakupili zavidnih 79 nastupa, što u Općini Štrigova, što izvan nje. Sudjelovali su na raznim smotrama, festivalima i susretima. Predsjednik je posebno pohvalio žensku vokalnu skupinu Stridonne koja je prošle godine postigla dva značajnija uspjeha: prvu nagradu publike u klasi debitantica u sklopu Festivala dalmatinskih klapa u Omišu te predstavljanje Međimurja na 16. danima hrvatske kulture u Francuskoj.

U velik projekt KUD-a uvršten je i zahvalni koncert Stjepanu Makovcu – Pišti, štrigovskom kantautoru povodom 20. godišnjice aktivnog djelovanja u Društvu i skladanju te pisanju pjesama za što je dotični primio srebrnu plaketu Hrvatskog sabora kulture. Predsjednik Ščavničar je naglasio važnost uključivanja KUD-a u različite sfere kako umjetničkog tako i društvenog života Općine, a i izvan nje.

Financijskim izvješćem svi su članovi Skupštine bili i više nego zadovoljni jer je vodstvo KUD-a uspjelo godinu završiti u financijskom plusu. Za ovu je godinu Ščavničar najavio osnivanje dviju novih sekcija: dječje tamburaške i dječje folklorne sekcije. Također, najavio je i sudjelovanje folkloraša na Smotri folklora Moslavine na koju odlaze kao jedini predstavnici Međimurske županije te nastup mješovitog zbora i folkloraša na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu koja će se održati u srpnju ove godine.

S ponosom se osvrnuo na organizaciju Predsmotre međimurke popevke koja je bila održana u veljači kao i na nedavni veliki uspjeh dramske sekcije na ovogodišnjem KAM-u u Prelogu. Skupštini su se obratili i gosti čestitavši na izvrsnom vođenju KUD-a te mnogobrojnim uspjesima i dostignućima te predstavnik Općine, donačelnik Zdravko Sabolčec koji je naglasio izvrsnu suradnju Općine s KUD-om te potrebu da se takva suradnja i nastavi.

– Hvala svima i svakome koji u naše društvo ulažete ljubav, žrtvujete slobodno vrijeme i našoj zajednici pristupate sa voljom za uspjesima te željom i težnjom da se ime našeg KUD-a pronese u i izvan granica naše države – završio je predsjednik Matej Ščavničar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije