Na području općine Donji Kraljevec prikupili 2,5 tone raznog otpada

Općina Donji Kraljevec i drugu godinu zaredom uključila se u akciju “Zelena čistka – za čišći okoliš” koja se provodila u petak 25. i subotu 26. travnja 2014. godine u Hrvatskoj, kao i u cijelom svijetu.

Akcija se provodila u koordinaciji sa Zaštitarsko – ekološkom udrugom “Prode” iz Hodošana i komunalnog redara općine Donji Kraljevec, u koju se uključilo ukupno 307 sudionika, članova udruga koje djeluju na području općine Donji Kraljevec i učenika osnovnih škola.

Od navedenog broja u akciju se uključilo 106 učenika OŠ Donji Kraljevec i 14 učitelja, 50 učenika OŠ Hodošan, te 137 članova raznih udruga iz naselja Donji Kraljevec, Hodošan, Donji Hrašćan, Palinovec, Sveti Juraj u Trnju i Donji Pustakovec. Za vrijeme provođenja akcije od otpada su se očistila sva naselja i područja uz prilazne ceste prema naseljima u općini kojom prilikom se prikupilo oko 2,5 tona raznog otpada.

Akcija se provodila u suradnji sa komunalnim poduzećem Pre-kom iz Preloga koji su pribavili i donirali dio vreća za prikupljanje smeća, te su odmah po završetku akcije izvršili skupljanje prikupljenog smeća u akciji koje je bilo deponirano na unaprijed dogovorenim lokacijama po pojedinim mjestima u općini.

– Zahvaljujemo se svima koji su se uključili u navedenu akciju, unatoč lošem vremenu, te je vidljivo da se među mještanima budi ekološka svijest, te je otpada u prirodi sve manje, što je pohvalno. Nadamo se da će se takve akcije provoditi i ubuduće, da nam suživot sa prirodom bude što ljepši i ugodniji – poručuju iz eko udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije