Mišeki su osvojili reflektirajuće prsluke, trakice i medvjediće

Skupina “Mišeki” dječjeg vrtića Zvončić iz Nedelišća primila je nagrade za radove u sklopu natječaja “Biti vidljiv, biti siguran” koji je raspisan na Facebook profilu Krijesnice.

Mišeki su sa svojim crtežima na temu vidljivosti pješaka u prometu noću i kako bi se oni opremili da ih vozač vidi bili najbolja vrtićka skupina. Krijesnica ih je nagradila s reflektirajućim prslucima s otisnutim logom “Biti vidljiv, biti siguran”, reflektirajućim trakicama za djecu i krijesnicama medvjedićima.

Iz Krijesnice kažu kako su pristigli radovi iz čitave Hrvatske, pa se nadaju da ovaj projekt  s vremenom bude prepoznat i od drugih struktura koje mogu doprinijeti sigurnosti djece na cesti. Europski akcijski plan sigurnosti na cestama, između ostalog, stavlja akcent na edukaciju djece vrtićke dobi kako bi za cijeli život spoznali važnost pravodobnog uočavanja pješaka danju i noću.

Svakodnevno (pogotovo noću) smo svjedoci nemarluka pješaka i biciklista za svoj život. To se vremenom mora promijeniti na zadovoljstvo vozača i samih pješaka – poručuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije