U Črečanu svečano obilježena 31. obljetnica smrti Josipa Vrhovskog

U sklopu obilježavanja Dana Josipa Vrhovskog, u njegovu rodnom mjestu Črečanu u petak 25. travnja od 17 sati održan je tradicionalni svečani koncert u sjećanje na poznatog kompozitora i pedagoga.

Svečanost je započela polaganjem vijenca ispred njegove rodne kuće, što su zajednički učinili predstavnici Općine Nedelišće (Željko Kacun), predsjednica VMO Črečan (Anđelka Horvat) i predsjednik zbora J. Vrhovski  (V. Novak).

Nakon  polaganja vijenca, zbor koji ponosno nosi ime velikog Josipa Vrhovskog, za sve je prisutne održao prekrasan koncert u obnoljenom Društvenom domu. Na oduševljenje gledatelja zboraši su uz vodstvo svog voditelja prof. Branimira Magdalenića izveli i poneku dodatnu kompoziciju na “bis”.

Naravno da koncert nije mogao proći bez omiljene kompozije Josipa Vrhovskog “Črečanska himna”, koju je skladatelj s ljubavlju posvetio svom dragom Črečanu. Ta ljubav prenjela se i na odnose  mještana i članova zbora, što je i sam prof. Magdalenić primjetio rekavši kako su oni u Črečanu doma.

Stoga su nakon službenog dijela, međusobno druženje nastavili uz kolače koje su ispekle vrijedne ruke članica Udruge žena Črečan, te čašicu razgovora i pjesmu, sve do večernjih sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije