Zora organizira edukaciju za nezaposlene prema CH-Q metodi

Otvorene su prijave za edukaciju prema CH-Q metodi koju 8. i 9. svibnja 2014. provodi  Edukacijski centar udruge Zora, a koja je namijenjena nezaposlenim osobama s područja Međimurske županije.

CH-Q trening je usmjeren na poticanje i razvoj vještina upravljanja karijerom i upravljanja osobnim i profesionalnim razvojem, te ima za cilj povećati svijest o vlastitim potencijalima, vještinama i kompetencijama i potaknuti sudionike na rad na svom profesionalnom razvoju.


O radionici – uvjeti prijave

Radionice se provode 8. i 9. svibnja od 8 do 15 sati. Kako bi mogli uspješno završiti edukaciju, potreban je dodatan angažman sudionika/ca prije prve radionice, kao i nakon radionice. Sudjelovanje na obje radionice je obavezno. Prijaviti se mogu sve nezaposlene osobe s područja Međimurske županije starije od 18 godina.

Sudjelovanje na radionicama kao i radne materijale pokriva udruga Zora iz fonda “Kreatori promjena”, a broj sudionika/ca je ograničen. Prijave su moguće putem on-line prijavnice do 2. svibnja 2014. u 23.59 sati. Edukaciju vodi Marina Kolar, izvršna direktorica udruge Zora i certificirana CH-Q trenerica.

CH-Q je kratica za “Schweizerisches Qualifikationsprogramm zur Berufslaufbahn” (Swiss career qualification program), program utemeljen 1993. godine u Švicarskoj, a danas se koristi u nekoliko europskih zemalja. Osnovni cilj CH-Q programa jest daljnji individualni razvoj mladih i odraslih u obrazovanju i karijeri s ciljem poticanja fleksibilnosti i mobilnosti. Između ostalog, CH-Q predstavlja model upravljanja osobnim kompetencijama u skladu sa željenim razvojem karijere.

Sastoji se od uravnoteženog teorijskog i praktičnog rada, povećava svijest o vlastitim mogućnostima, proširuje profesionalnu mobilnost i osnažuje vas. Osnovno načelo CH-Q treninga je načelo cjeloživotnog učenja: povećanje svjesnosti pojedinca o vlastitim mogućnostima (self-concept), povećanje sposobnosti djelovanja (osnaživanje) te povećanje profesionalne fleksibilnosti/mobilnosti (održive vještine za tržište rada).

Nakon završenog treninga, polaznici/ce mogu: vrednovati/ocijeniti, utemeljiti i dokumentirati vlastite vještine, kompetencije i kvalifikacije na sustavan i organiziran način, izvući zaključke za daljnji razvoj osobne karijere iz prethodnih koraka učenja, prepoznati mogućnosti za daljnju karijeru i planirati realne korake za daljnji osobni i profesionalni razvoj te kontinuirano i održivo upravljati osobnim kompetencijama uz podršku portfolio alata i uz vlastitu odgovornost.

Impresije s prošlogodišnje CH-Q edukacije možete pročitati ovdje. Edukacijski centar je program udruge Zora, a cilj mu je podizanje kapaciteta pojedinaca i organizacija kroz pružanje usluga neinstitucionalne i neformalne edukacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije