Jutro obilježili tuča i kiša: Ciklona Zdravka zahvatila i međimurski kraj

Čitatelji nam od jutarnjih sati šalju fotografije tuče koja je zadesila njihova mjesta. Tako smo dobili fotografije iz Preloga, Pribislavca, Šenkovca, Mačkovca, Čakovca…, a koje možete pogledati u albumu na Facebook profilu eMedjimurja.

Povećana naoblaka na sjeverozapadu zemlje u ranim poslijepodnevnim satima ponedjeljka kada je hladna fronta, ciklona Zdravka, počela stizati sa sjevera nagovjestila je promjenu vremena. Ubrzo su pljuskovi i grmljavina zahvatili Međimurje i Zagorje, a fronta se počela spuštati južnije i istočnije, piše Crometeo.

Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a napisao je jučer kako se ne smije isključiti mogućnost olujnog nevremena i tuče, najprije u Međimurju, Zagorju i Podravini. Mjestimice je moguća i obilnija kiša, uz i više od 20 litara po četvornome metru u kratkom vremenskom razdoblju.

Danas će na kopnu biti hladnije i vjetrovito. Mjestimice će biti malo kiše i kratkotrajnih pljuskova. U gorju su mogući pljuskovi i snijeg, a nije isključeno da susnježice bude i u nižim područjima.

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 8 i 12 stupnjeva. Hladno i nestabilno vrijeme zadržat će se i sljedećih dana.

Šaljite nam fotografije i iz Vašeg mjesta na info@emedjimurje.hr.

Oko 9.15 sati u Čakovcu još je padala kiša, a u 9.30 sati već svjetli sunce kao da se ništa nije desilo, obavještava čitateljica, a mi potkrijepljujemo fotografijom.

>>> M. Središće u mraku: Nestalo im struje, neki priključeni na agregat

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije