Na području Općine Sveta Marija prikupili sedam prikolica smeća

Povodom Dana planete Zemlje Općina Sveta Marija je u oba općinska naselja minule subote organizirala je akciju čišćenja.

Načelnica Đurđica Slamek ističe da je veoma zadovoljna odazivom udruga koje su bile glavni nositelji akcije: nogometni klubovi iz Donjeg Mihaljevca i Svete Marije, KUD Ivan Mustač Kantor, društva žena oba naselja, stolnoteniski klub, ribiči oba naselja, DVD Sveta Marija, KLA Sveta Marija, šahisti, lovci i djeca OŠ Sveta Marija.

 

Žene su sakupljale otpad u naselju dok se muški dio pobrinuo za otpad van naselja. Pored toga u akciji su sudjelovali i svi djelatnici Općne. Oko 80-tak mještana Općine (sa 7 traktora koji su se svi napunili smećem) pokazalo je da im je važno da okoliš općine u kojoj žive bude uredan i bez smeća.

– Ovim putem apeliram na mještane da ne bacaju otpad u okoliš već da cijele godine sortiramo otpad čiji odvoz svejedno plaćamo te bi time akcija čišćenja mogla biti samo lijepo druženje mještana koje ni ovaj put nije na kraju izostalo. Pre-kom, kojem zahvaljujem, nam je donirao vodu, rukavice, vreće i besplatan odvoz dok se Općina pobrinula za jelo i piće – rekla je Slamek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije