Mnogi su od vas čuli za riblji specijalitet koji se priprema posebice u Kotoribi na Danima šbe i ribe, šaran na rašljama. Tko ga nije probao, ne zna što propušta!
Već osam godina strastveni lovac iz Ivanovca sa četrdesetipetgodišnjim lovačkim stažom, Drago Pongračića, na jedinstveni način priprema roštilj, meso stavlja na rašlje.
– Kad se peku veće količine mesa na žaru, posebni okus i jednostavnost pripreme dobiva se ako stavimo meso na način za koji sam viziju imao prije osam godina kad sam počeo roštilj pripremati na taj način – ispričao nam je Drago prilikom roštiljanja kod radne akcije Lovačkog društva Prepelica Mala Subotica.
Na za to pripremljene rašlje napravljene po specijalnoj narudžbi, gore stavlja carsko meso, vratinu, kolbasice i druge vrste mesa.
Drago ističe kako ga po njegovom specijalitetu znaju sve od Štrigove pa uzduž Međimurja, a kako je to izgledalo u Palovcu kod Lovačkog doma Prepelice, pogledajte u nastavku.