Posavec i Vlahušić dogovorili suradnju Međimurja i Dubrovnika

Župan Međimurske županije Matija Posavec je u petak, 4. travnja boravio u prvom službenom posjetu gradu Dubrovniku. Tom prigodom održao je radni sastanak s gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem, a na temu povezivanja Međimurske županije i grada Dubrovnika prvenstveno kroz suradnju na poljima turizma, gospodarstva i poljoprivrede.

– Grad Dubrovnik je danas jedno veliko gradilište na kojem se izvode milijunske investicije koje su pogodne i za priznati građevinski sektor Međimurja. Projekti s kojima me upoznao danas gradonačelnik Vlahušić mi daju veliku nadu da će upravo naši građevinari, koji su poznati i u ovom kraju, dobiti mogućnost u realizaciji brojnih investicija na području grada Dubrovnika – napomenuo je Matija Posavec izrazivši zadovoljstvo obavljenim razgovorima.

Kako je rečeno veliki potencijal se krije i u poljoprivrednom sektoru. Prema riječima župana Posavca razgovaralo se o promociji međimurskih autohtonih proizvoda i to na budućem Međimurskom sajmu u Dubrovniku koji bi se trebao održati u špici sezone, tijekom srpnja ili kolovoza.

– To je jedan novitet kojim se širom otvaraju vrata čak i internacionalnog tržišta. Velika je to prilika za naše poljoprivrednike i OPG-ove jer ako uzmemo u obzir da je to vrijeme kada dnevno kroz cruisere i redovne goste grad posjeti i nekoliko tisuća gostiju, potencijal je ogroman – istaknuo je Posavec.

– Izuzetno mi je drago što smo počeli suradnju na ovoj razini upravo s Međimurjem. Matija je izrazito energičan župan koji zna što želi i siguran sam da je ovo samo početak jedne izvrsne suradnje. – napomenuo je gradonačelnik Vlahušić istaknuvši i mogućnost suradnje i na području turizma. Dubrovnik ima značajno iskustvo na tom području, a Međimurje kao regija koja ima sve značajnije mjesto na turističkoj karti kontinentalnog turizma će to znati iskoristiti – zaključio je Vlahušić.

Na kraju samog radnog dijela posjeta dogovoren je i susret gospodarstvenika Međimurske županije i Grada Dubrovnika s ciljem konkretiziranja postignutih dogovora.

– Posao župana je i otvaranje vrata te olakšavanje poslovne suradnje naših gospodarstvenika s ostatkom Hrvatske ali i u Europi i svijetu. Nadam se da ćemo skoro razgovarati i o konkretnim poslovima i ugovorima kojima ćemo pokrenuti gospodarski sektor Međimurja – istaknuo je Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije