Ukoliko ne počistite blato s kotača, kazna do 15 tisuća kuna

Područje Policijske uprave međimurske karakteristično je upravo po znatnom udjelu stanovništva koji se bavi poljoprivredom, stoga je i logično kako našim cestama prometuje velik broj traktora, radnih strojeva, priključnih vozila kao i teretnih vozila.

Razdoblje pred nama sa kišom i drugim vremenskim nedaćama dodatno povećava rizike od prometnih nesreća, tim više što se prilikom izvođenja poljoprivrednih radova blato na kotačima iznosi na kolnik.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama obvezuje vozače vozila da očiste kotače prije izlaska na asfaltiranu prometnicu, ali se rijetki vozači toga pridržavaju.

Ukoliko vozač ne ukloni blato s kotača, predviđena je novčana kazna u iznosu od 1.000 kuna, a ukoliko se radi o pravnoj ili fizičkoj osobi-obrtniku određena je novčana kazna u iznosu od 5.000,00 do 15.000 kuna.

– Apeliramo ovom prilikom na sve vozače vozila da prije uključivanja na asfaltirane cestovne površine očiste kotače svojih vozila. Jednako tako svim ostalim sudionicima u prometu savjetujemo da ukoliko uoče mjesto gdje vozilo sa blatnjavim kotačima izlazi na kolnik obavijeste policiju na broj 192 – poručuju iz Policijske uprave međimurske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije