Grad Čakovec zabranio vožnju biciklom, ali i šetnju u badiću ili bez majice

Iz Gradske uprave Grada Čakovca podsjećaju da je od 1. travnja do 1. listopada zabranjena vožnja biciklima kroz uže središte grada. Točnije, to se odnosi na bicikliranje Ulicom kralja Tomislava od Trga Republike (gradski sat) do Trga Eugena Kvaternika.

Isto tako za to vremensko razdoblje donijeta je odluka da se zabranjuje šetnja po užem centru grada – žena u kupaćim kostimima i muškaraca golih prsiju bez majica. Na takav potez bili su primorani jer su građani bezobzirni na veliku masu ljudi koja prolazi središtem, a takav način odijevanja nije prikladan ni za dječje oči.

Također jedan od razloga za donošenje takve odluke bio je lanjski primjer kada su se turisti koji su dan proveli na čakovečkim bazenima, u badićima i kupaćim gaćicama došetali u sam centar grada gdje su došli na sladoled. Pokazivanje tijela na taj način, kažu, šteti turističkoj promociji Čakovca, posebice kada se održava najveća međimurska turistička manifestacija Porcijunkulovo.

Za sve one koji se neće pridržavati ove odluke  predviđene su kazne. Komunalni redar prvo će vam napisati opomenu koju će arhivirati u Gradskoj upravi, a ako vas još jednom uhvati naplatit će vam kaznu u iznosu od 300 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije