U Črečanu uspješno provedena akcija “Više cvijeća, manje smeća”

U subotu 29. ožujka održana je akcija “Više cvijeća, manje smeća” u cijeloj općini Nedelišće, a pridružili su se i mještani Črečana. Kao i prošle godine odaziv je bio odličan i sakupilo se preko pedesetak članova udruga i ostalih mještana. 

Akcija je započela u 9 sati, a sudjelovali su  članovi svih udruga u naselju: vatrogasci, odbojkaši, članice Udruge žena ali i lijepi broj članova Udruge mladih. Nakon jutarnje kavice i čaja, pao je dogovor i podjeljeni su zadaci. I dok su mladi očistili smeće u cijelom naselju, članice Udruge žena okopale su cvijetne gredice i  uredile zelene površine.

Preostali muški članovi udruga, uklonili su suhe grane sa stabala, te sanirali smeće sa divljih deponija u okolici naselja. Dječica koja su došla s roditeljima, radosno su očistili park zajedno s majkama. U sklopu akcije također je iskopano pet propalih stabala i umjesto njih posađene nove sadnice, nabavljene preko projekta “Zelene agende” za ovu godinu. Nakon završenog posla uslijedilo je veselo druženje uz grah i piće u novo uređenom društvenom domu sve do popodnevnih sati.

Raduje činjenica da je ove godine sakupljeno znatno manje smeća nego ranijih, što pokazuje da je svijest mještana o potrebi  zaštite okoliša ipak porasla. To je i rezultat aktivnog rada članova udruga i Mjesnog odbora na uređenju naselja, koje u Črečanu traje godinama.

Taj trud vidi se na svakom  koraku u ovom malom, ali predivnom naselju. Stoga velika pohvala svima koji su sudjelovali u toj akciji i poziv svim ostalim mještanima da se iduće godine i oni pridruže.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije