Lovačko društvo Prepelica Mala Subotica najbrojnije u Međimurju

S tri pristigla nova člana u Lovačko društvo Prepelica u Malu Suboticu, koja sad broji 74 registrirana člana, najbrojnije su društvo u Međimurskoj županiji koje gospodari ujedno i s 4500 hektara lovišta. Drugo po brojnosti članova je Lovačkog društva Zec Čakovec koji broji 73 člana. U Međimurskoj županiji registrirano je 900 lovaca u 21 lovačkom društvu.

Trenutno diljem Međimurja lovci provode prebrojavanje divljači i organizirane radne akcije čišćenja okoliša i obrezivanja, čišćenje i punjenje hranilišta, jer svrha biti lovcem nije odstrijel divljači, već očuvanje prirode i staništa, briga i prihrana divljači i još mnoge aktivnosti u šumi i prirodi.

U Maloj Subotici kod pribrojavanja divljači na plohi od 300 hektara zabilježena su 22 komada srneće divljači, 44 zeca, 54 fazana i 8 trčki. Prema lovno – gospodarskoj osnovi zadovoljni su brojnim stanjem.

O problemu koji muči međimurske lovce i lovačka društva govorio nam je Mladen Lacković, član Upravnog odbora LD Prepelica Mala Subotica te tajnik Lovačkog saveza Međimurske županije.

– Krivolov je veliki problem, a on je pretežno sezonske prirode. Trenutno je problem starih, ostavljenih žica na koje se ulovi divljač. Počeo je i noćni krivolov na zečeve s puškama, a najveći problemi su naleti automobilima na divljač. Nakon 123 naleta na divljač protekle godine, ove je već evidentirano 34 naleta vozila na divljač. U sezoni 2013./2014. štete od krivolova ugrubo se procjenjuju na 300 tisuća kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije