Zaklada za mlade i nadarene čakovečke učenike, studente i znanstvenike

Na svojoj posljednjoj sjednici čakovečko Gradsko vijeće prihvatilo je prijedlog Odluke o osnivanju zaklade čija je svrha poticanje stvaralačkog i inovativnog znanstveno istraživačkoga rada za nove tehnologije mladih do 35 godina starosti s područja Grada Čakovca.

Kako je tom prigodom kazao gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, riječ je o ulaganju u znanstvene ideje i istraživače, potpori financiranju istraživačkih projekata mladih i nadarenih, pomaganje i podržavanje razvoja nadarenih pojedinaca koji u studijskoj izobrazbi rade na istraživačkim projektima, potpori znanstvenim i tehnologijskim programima i projektima mladih te potpori za odlazak mladih iz osnovnih i srednjih škola na međunarodna natjecanja.

Isto tako, svrha je Zaklade pomoć i poticanje znanstveno istraživačkog rada mladih u svrhu stvaranja Grada Čakovca kao “Grada znanja i novih tehnologija”. Nakon poduže, a na trenutke i malo “žešće” rasprave vijećnici su prihvatili prijedlog da se zaklada zove “Zaklada za nadarene učenike, studente i mlade znanstvenike dr. Ivana Novaka”.

Odluku o odobravanju novčane ili druge pomoći donositi će Upravni odbor, rečeno je na sjednici GV-a, a prilikom razmatranja zahtjeva Upravni odbor moći će imenovati posebno stručnotijelo za davanje mišljenja o zahtjevu. Odobrena sredstva doznačivati će se ustanovi,pravnoj osobi izvršitelju usluge odnosno isporučitelju na temelju pravovaljane dokumentacije.  Spomenimo i to da Zakladi mogu pristupiti kao članovi i podupiratelji pravne i fizičke osobe koje prihvati Upravni odbor Zaklade i koje potpisom pristupnice preuzmu prava i obveze utvrđene aktom o osnivanju, Statutom i drugim aktima Zaklade.

Članovi podupiratelji se obvezuju da će godišnje doprinositi i do 1. ožujka tekuće godine u korist Zaklade uplatiti, kao pravne osobe najmanje 5.000, a kao fizičke osobe najmanje 500 kuna, dok pak jedinice lokalne samouprave, klubovi, društva i udruženja građana, sindikalne i poslovničke udruge mogu uplatiti iznos od najmanje 1 kune po stanovniku, odnosno članu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije