“Vrapčići” na Danu zdravog osmijeha u Čakovcu

Dan zdravog osmjeha proslavljen je u Čakovcu 20. ožujka 2014. Djeca iz Dječjeg vrtića “Vrapčić” Šenkovec bili su sudionici te manifestacije, kao i mnogobrojna djeca iz čakovečkih vrtića. 

“Vrapčići” su prilikom svog nastupa prvi puta javnosti predstavili svoju eko pjesmicu “Mali ekolozi”, koja predstavlja njihovu eko himnu. Ponosno, jasno i glasno otpjevali su pjesmicu i dali svima do znanja kako treba postupati sa smećem.  Djeca su prisustvovala mnogim aktivnostima koje je pripremio organizator. Zanimljive radionice pod vodstvom stomatologa omogućile su djeci da još više nauče o pravilnoj higijeni zubića.

Na kraju programa “Vrapčići” su sa velikim oduševljenjem  porazgovarali sa prisutnim hrvatskim nogometašima kao i sa našim poznatim međimurskim glasom- Žigom!  Sjećanja na ovaj događaj popraćena su zajedničkim fotografiranjima svih prisutnih sudionika- zdravi osmjeh za milenijsku fotografiju koja je otputovala u svijet.


Jež u vrtu vrapčića

Na Svjetski dan šuma i prvi dan proljeća, 21. ožujka 2014., šenkovečki predškolci u svom vrtiću “Vrapčić”, ugostili su Mihaelu Mesarić i Nadu Trogrlić iz ”Međimurske prirode”, javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske županije.

Mihaela i Nada brzo su postale prijateljice djece. One su predškolcima održale zanimljivu radionicu o ježu. Veoma spretno su odgovarale na mnoga dječja pitanja te zadovoljile njihovu znatiželju. Djeca su postala bogatija za još jedno iskustvo više o ježevima: saznali su o njegovom staništu, o prehrambenim i stambenim potrebama ježa.

U sklopu radionice, ”Jež u tvom vrtu”, poučile su sve prisutne “Vrapčiće” kako pridobiti ježa, zadržati ježa, brinuti se o ježevim potrebama, ukratko, kako ježu priskrbiti ugodan dom u vlastitom vrtu. Nakon poučnog djela, djeca su nacrtala svoje viđenje ježa te su uz pomoć edukatorica napravila vlastite bodljikave ježiće od tijesta i čačkalica, koje su nakon izložbe u vrtiću ponijeli kući.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije