Udruga Međimurske mame i trudnice u novouređenim prostorima

Udruga Međimurske mame i trudnice uistinu je doživjela svoje proljeće. Naime 21.3.2014. svečano su otvorene prostorije u barakama nekadašnjeg GK Međimurja. Dobro je poznato da se Udrugu oformila s idejom i ciljevima međusobne suradnje i potpore ženama, mamama, trudnicama, bebama.

Udruga za poboljšanje kvalitete života djece i obitelji “Međimurske mame i trudnice” nastala je 10. listopada 2012. u krugu osnivačice i administratorica grupe MMT. Grupa na facebooku je jedno, a rad u Udruzi sasvim drugo. Stoga iz Udruge apeliraju i šalju poziv svim zainteresiranim mamama, tatama i ljudima koji žele raditi za dobrobit drugih da se učlane u Udrugu.

Novootvoreni prostori u barakama sjaje i spremno dočekuju sve zainteresirane; mame da na miru podoje svoju bebu, trudnice da odvježbaju nekoliko vježbica, mame da popiju kavu kad se njihovi klinci igraju u primamljivoj igraonici… Treba naglasiti kako su i Grad i Županija, čiji su se i čelni ljudi odazvali samom otvaranju, pokazali interes i donirali novčana sredstvima.

Svojim postupkom samo svima šalju poruku da im je stalo do Grada prijatelja djece, da im je stalo do trudnica, žena i beba, da im je stalo do Udruge. Hvala i sponzorima, Perutnini Pipo čijim smo salamama omastili brk, teti Vlatki koja nas je iznenadila cvjetnim i balonskim dekoracijama, Smart interjerima koji su donirali ormarić, neizostavnom Prugiju koji je izmamio dječje osmjehe i svim vrijednim mamama, tetama i stričekima poznatim i manje poznatim koji su za otvorenje pripremili tortu i kolače, muževima vrijednih članica koji paze bebače kad mame rade u Udruzi, zabijaju čavliće, postavljaju podove, malaju…

Iz Udruge se nadaju da će im se pridružiti i mnoge druge majke, trudnice i trudilice (bez obzira jesu li članice grupe MMT) koje trebaju pomoć, potporu i savjete te nude vlastito iskustvo kako bi izašle u susret drugima i pomogle im u ljepšem i lakšem majčinstvu.

Udruga je u skladu sa svojom zadaćom da djeluje humanitarno donirala jastuke za dojenje Županijskoj bolnici u Čakovcu, odjelu rodilišta. Članice Udruge napominju da su u planu nove akcije pa tako i proljetni buvljak rabljenje odjeće, obuće i opreme, pa žene počnite pakirati stvari.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije