Međimurska kuhinja u prvoj Enciklopediji tradicijskog kulinarstva

Prvi kongres tradicijskog kulinarstava u organizaciji Rumunjskog saveza kuhara ACEEA i Svjetskog kuharskog saveza WACS održao se u Bukureštu od 13 do 16. ožujka. 

Hrvatske ekipe su prezentirale tradicionalnu kuhinju otoka Hvara (udruga CMC) i međimursku kuhinju (Ljubo Matulin, Mišel Matulin, Nataša Novak i Kuzma Novak). Na kongresu su sudjelovali kuhari iz 50 država svijeta. Uz kuhanje i prezentiranje tradicionalne kuhinje održani su razni seminari i predavanja na temu, a sva prezentirana hrana ce biti objavljena u prvoj Enciklopediji tradicijskog kulinarstva.

Ekipa iz Međimurja izrazito je zadovoljna vrhunskom organizacijom i izvanrednim okruženjem koje je kongres pratilo od prvog do zadnjeg dana. Međimurje je imalo priliku dio svoje bogate tradicije predstaviti svijetu na najbolji način kroz okuse  kraja med Murom i Dravom. 

Tako se na stolu našla hladna plata od mesa z tiblice, prgi domaćeg mesa, domaćih sirnih namaza i kosane masti. Na stolu je još bila gibanica sa zeljem, čurke s pečenim ljukom, žgancima i dinstanim kiselim zelejem. Za desert je poslužena međimurska gibanica. Važno je napomenuti da je sva hrana pripremljena i prezentirana u modernoj verziji.

Međimurska ekipa ovom prilikom upućuje zahvale koje idu Dragutinu Dolenčiću, Marijanu Martinjašu, Lovačkim dvorima, Općini Donji Vidovec, zamjenici međimurskog župana Sandri Herman, obitelji Matulin i Valentini Mikulan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije