Čitatelj upozorio na oštećenu ljuljačku: Grad najavio sanaciju

Putem rubrike Pitanja i odgovori zaprimili smo upit čitatelja vezano uz oštećenu ljuljačku na jednom dječjem igralištu u Čakovcu. Smatra kako ona u takvom stanju predstavlja potencijalnu opasnost za najmlađe. Njegov upit pročitajte u nastavku.

“Pišem Vam jer ne znam kome da se obratim u vezi igrališta koje se nalazi nasuprot Doma zdravlja u Čakovcu. Već duže vrijeme dolazim sa djetetom na igralište i vidim da nikoga ne zabrinjava potrgana ljuljačka s obzirom da puno djece dolazi pa sam odlučio da ja nešto poduzmem.

Znam da ima većih problema od jedne ljuljačke, ali ipak je to mjesto na kojem se igraju djeca. Stoga vas molim da uputite apel nadležnim da se sanira njihaljka i da se ne čeka neka nezgoda pa da onda svi nahrle s pitanjima “zakaj niko nije ništ rekel?”.”

Odgovor na postavljeni upit potražili smo u Gradu Čakovcu kod višeg stručnog suradnika za komunalno gospodarstvo i javnu nabavu Vedrana Biševca.

“Građani Čakovca u slučaju oštećenja igrala na bilo kojem dječjem igralištu na području grada mogu javiti na broj telefona 040 314 956 kako i stoji na obavijesnoj tabli koja se nalazi u sklopu svakog igrališta (ista table gdje se zabranjuje prisutnost psima, zabranjuje pijančevanje i ukazuje pod kojim uvjetima i kome je igralište namijenjeno). Znamo za oštećenje koje stranka navodi.

Ono je evidentirano redovnom godišnjim pregledom dječjih igrališta na području grada koji je obavljen 12. i 14. ožujka. Radovi sanacije dječjih igrala u 2014. godini su započeli. Predmetno dječje igralište, odnosno sva igrala na tom igralištu biti će sanirana do 1. travnja ove godine, ovisno o nabavi materijala”, odgovorio je Biševac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije