Dan narcisa: U Kotoribi žene prikupile 2.800 kuna

Članice Kluba “Nova nada” već niz godina provode humanitarnu akciju “Dan narcisa” kojom žele potaknuti sve žene Međimurja da vode brigu o sebi i da redovito odlaze na mamografske preglede koji jamče rano otkrivanje bolesti i pravodobno liječenje.

Društvo žena iz Kotoribe se u subotu priključilo brojnim hrvatskim gradovima i mjestima u obilježavanju Dana narcisa koji ima za cilj prevenciju i rano otkrivanje raka dojke. Kotoripske žene su namjesnoj tržnici prodavale kolače. Od prodaje kolača i dotacija građana prikupljeno je 2.800 kuna.

U društvu su izuzetno zadovoljne odazivom mještana i svima koji su se uključili u akciju od srca zahvaljuju. Novac prikupljen u sklopu humanitarne akcije koristit će se za rehabilitaciju oboljelih žena i ostalih članova klubova koji djeluju unutar županijske Lige protiv raka pod stručnim vodstvom, kako bi povratak u normalan život uz bolest bio što uspješniji, a kvaliteta života sačuvana.

Statistike govore da našoj zemlji godišnje od raka dojke oboli dvije i pol tisuće žena, a bitku s opakom bolešću izgubi njih 900.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije