Besplatni i edukativni seminari za profesore i učitelje

“Pismenost je najbolji lijek” i “Pismenost, ključ zdravlja i blagostanja” sintagme su koje se često koriste u 21. stoljeću. Prema statističkim podacima iz popisa stanovništva 2011. godine 2% hrvatskih stanovnika starijih od 15 godina nije uopće polazilo, dok njih 10% nema završenu osnovnu školu, a najveći broj njih, 53%, ima završenu tek srednju školu.

Upravo tom segmentu stanovništva u Hrvatskoj je omogućeno obrazovanje odraslih koje uključuje sve oblike obrazovanja osoba starijih od 15 godina. Ideja cjeloživotnog učenja potječe iz pretpostavke da je čovjek najveće bogatstvo društva i da iz tog razloga u njega treba ulagati. Škola više nije jedini i dominantni nositelj obrazovanja, već postaje samo jedna od sastavnica sustava cjeloživotnog učenja.

Obrazovanje odraslih važna je komponenta sustava cjeloživotnog učenja bez obzira na to nastavlja li osoba ili zamjenjuje započeto školovanje, razvija svoje sposobnosti i proširuje znanje ili poboljšava svoje tehničke ili stručne kvalifikacije.

Centar za socijalnu skrb Čakovec s partnerima Osnovnom školom Orehovica i Udrugom za obrazovanje Roma UZOR u okviru projekta GASTROSTART organizira 4 seminara na teme:

1. Komunikacija između učitelja i polaznika edukacije
Razmjena informacija između nastavnika i polaznika uključuju slanje, primanje i interpretiranje verbalnih i neverbalnih poruka.
Datum održavanja: 2. travnja – od 12:00 do 15:00 sati

2. Prezentacijske vještine
Prezentacija je odnos između prezentatora i publike. To je izravna komunikacija kojom se jedna osoba istodobno obraća većem broju ljudi.
Datum održavanja: 3. travnja – od 12:00 do 15:00 sati

3. Individualizacija nastave prema potrebama odraslih
Zbog individualnih razlika među polaznicima nastavu treba prilagoditi što je više moguće njihovim mogućnostima i potrebama.
Datum održavanja: 22. travnja – od 12:00 do 15:00 sati

4. Motiviranje odraslih za cjeloživotno učenje
Motivacija sudjelovanja polaznika u procesu obrazovanja odraslih je jedna od najbitnijih tema jer je pokretač cijelog procesa.
Datum održavanja: 23. travnja – od 12:00 do 15:00 sati

Seminari će ce održavati u multimedijalnoj dvorani Autonomnog centra ACT na adresi Dr. Ivana Novaka 28, Čakovec (zgrada Starog Hrasta). Predavač je Goran Lapat, zaposlen na Učiteljskom fakultetu Zagreb, Odsjek u Čakovcu, na katedri za pedagogiju i didaktiku.

Seminari su namijenjeni svima koji se bave formalnim ili neformalnim obrazovanjem, obrazovanjem odraslih i ranjivih skupina ili koji žele produbiti svoje znanje. Broj polaznika edukacije je ograničen na 25 polaznika kako bi se osigurala kvaliteta predavanja.

Svoje sudjelovanje na seminarima prijavite najkasnije do 28. ožujka 2014. slanjem osobnih podataka koji uključuju ime, prezime, email adresu i instituciju u kojoj radite na email: margareta.mihalic@czss-ck.hr. Sudjelovanje na seminarima je besplatno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije