Saznajemo: Oni su predloženi za najvišu županijsku nagradu Zrinski

Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja objavilo je kandidate za najvišu županijsku nagradu Zrinski. Skupštini Međimurske županije predložili su pet kandidata. 

Franjo Preložnjak iz Nedelišća za nesebičan angažman i veliki doprinos o promicanju svijesti o važnosti zavičajnog kulturnog blaga.

Roberta Barat, dipl.uč. iz Murskog Središća za postignute rezultate na promicanju ljudskih prava, skrbi o socijalno ugroženim kategorijama domaćinstva i uspjesima u organiziranju odgojno – obrazovnog rada.

Ivan Pranjić, prof. iz Mihovljana za izuzetan stvaralački rad i ostvarenje u području znanosti i obrazovanja.

Zaštitarsko ekološka organizacija Nobilis iz Čakovca za izuzetno zalagnje i postignute rezultate u području zaštite okoliša.

KUD Donji Vidovec za čuvanje i vrlo uspješnu prezentaciju međimurske kulture i tradicije u Međimurskoj županiji i inozemstvu.

Nagrada Zrinski se dodjeljuje građanima Međimurske županije, djelatnim skupinama, trgovačkim društvima, ustanovama, udrugama i drugim pravnim osobama i to za rezultate postignute u minuloj godini ili dužem razdoblju. Uz plaketa, dobitnici dobivaju i novčanu nagradu u iznosu od 2 tisuće kuna.

Nagrade će im biti uručene 30. travnja, na Dan Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije