KUD Donji Vidovec: Mali plesači i tamburaši u Rogaškoj Slatini

Mali plesači i tamburaši KUD-a Donji Vidovec predstavljali su svoje mjesto i cijelo Međimurje na V. mednarodnom srečanju otroških folklornih skupin u Rogaškoj Slatini (Slovenija) naziva “Na Gregorjevo 2014”.

Festival se održao u centru Rogaške Slatine na “Evropskoj ploščadi” u nedjelju 9. ožujka 2014. godine. Uz mlade donjovidovske plesače nastupalo je šest ponajboljih dječjih skupina iz Slovenije. Poziv na festival stigao im je od predsjednice Turističke zajednice Rogaške Slatine i ujedno ravnateljice II. osnovne škole Rogaška Slatina mag. Karle Škrinjarić.

Važno je napomenuti da su za festival predloženi od državne selektorice za dječji folklor Slovenije koja njihov nastup zapazila u Kutini na Državnoj smotri. Uz prikaz nošnje, pjesme i plesa, zadaća im je bila predstaviti kraj iz kojeg dolaze na štandu u okviru festivala koji je bio dobro posječen.

Ovim putem zahvaljuje se članovima kulturnog društva Spominčice i djelatnicima festivala na odličnoj organizaciji i ugošćavanju I nezaboravnim  dojmovima koje su ponijeli kućama iz Rogaške Slatine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije