Županija osigurala 120 tisuća kuna za 8 udruga invalida s područja MŽ

U ponedjeljak 10. ožujka je u Maloj vijećnici Međimurske županije župan Matija Posavec je s predstavnicima udruga invalida s područja županije potpisao sporazume o sufinanciranju 8 udruga koje okupljaju i skrbe o osobama s invaliditetom i to redom: Savez udruga osoba s invaliditetom MŽ, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom MŽ, Udruga invalida rada MŽ, Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida, Društvo multiple skleroze MŽ, Udruga gluhih i nagluhih MŽ, Udruga slijepih MŽ, Udruga tjelesnih invalida Međimurja.

– Ovo je po prvi put da je na ovaj način riješeno pitanje sufinanciranja rada ovih udruga čime su im osigurana sredstva izravno u proračunu što im daje sigurnost u planiranju i radu u 2014. godini. Ove udruge iznimno puno rade na poboljšavanju standarda života invalida u Međimurju, ali i da ukazuju na probleme s kojima se oni suočavaju svakoga dana.

U proračunu je osigurano 200.000,00 kuna, od čega je danas potpisano 8 sporazuma u vrijednosti 120.000,00 kuna – napomenuo je župan rekavši da se ovime daje i priznanje dugogodišnjem kvalitetnom radu. Ističući da je županija i do sada podržavala rad udruga kao partner u različitim projektima naglasio je da je uvjeren da će se sredstva iskoristiti na najbolji mogući način za nove projekte i nove ideje.

– Zamjenica župana Sandra Herman je izrazila zadovoljstvo brzom realizacijom potpisa sporazuma. – U studenom prošle godine smo se prvi put sastali, a danas nakon 4 mjeseca smo u realizaciji ovog projekta. Udruge su dostavile planove i programe i brzo smo organizirali sve potrebno, a s ciljem da im prvenstveno pomognemo – napomenula je zamjenica s nadom da će udruge zajedno sa županijom raditi više na povlačenju sredstava iz fondova EU.

– Ovo je veliki iskorak županije te posebno pohvaljujem agilnost i brzu realizacija, ali i činjenicu da čelnici skrbe o ovoj populaciji ljudi koja u Međimurju obuhvaća 10% stanovništva. – rekla je Marija Ciglar predsjednica Saveza udruga invalida Međimurske županije uz zahvale za učinjeno. – Nadam se da na isti način budemo nastaviti suradnju i u budućnosti. –  završila je Ciglar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije