DVD Prelog: Od 1. ožujka zaposlen profesionalni vatrogasac

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Prelog okupili su se na godišnjoj skupštini. DVD Prelog trenutno broji 51 člana starijeg od 18 godina i dvadesetak članova mlađeg uzrasta.

Prema vrstama članstva, 23 su operativna člana, 26 je izvršnih članova i dva su počasna člana. Prema stručnoj osposobljenosti imaju 13 vatrogasaca, sedam vatrogasaca I. klase, pet dočasnika, sedam dočasnika I. klase, pet časnika, osam časnika I. klase, dva počasna časnika, jednog višeg vatrogasnog časnika, te tri člana bez ispita.

Predsjednik je Josip Posavec. Radom društva rukovodi Upravni odbor koji je tokom 2013. godine održao četiri sastanaka na kojima se raspravljalo o radu društva, financijskoj situaciji, nabavi neophodne opreme, pripremi Skupštine, prekrivanju krova, problemima u društvu, pripremama za zapošljavanje profesionalnog vatrogasca vozača, te o općenitoj situaciji o vatrogastvu. Održan je i jedan sastanak cjelokupnog članstva DVD-a.

Zapovjednik Božidar Golomboš nabrojio je sve aktivnosti koje je postrojba imala prošle godine. Tijekom 2013. godine nabavljena je i nova oprema – potopna pumpa i motorna pumpa, a veliki iskorak u budućim intervencijama bit će i čamac kojeg su dobili na poklon od Siniše Radikovića iz Preloga, dok je Nenad Igrec donirao 25 komada zimski jakni, a Croatia osiguranje 20 pari cipela.

Tijekom prošle godine vatrogasna postrojba DVD-a Prelog zabilježila je 41 intervenciju, što predstavlja neznatno povećanje u odnosu na godinu prije. Od te 41 intervencije, sedam se odnosilo na gašenje požara, 18 je bilo tehničkih intervencija, te 16 ostalih intervencija. Prema mjestu intervencija, 34 su bile u Prelogu ili u njegovoj neposrednoj okolici, a sedam izvan Preloga.

Kako je rečeno na skupštini, na radno mjesto profesionalni vatrogasac – vozač s 1. ožujka ove godine zaposlen je Dubravko Cvetko iz Preloga, član DVD-a Prelog od 2004. godine. Podijeljena su i priznanja. Spomenicu za 10 godina rada u DVD-u dobili su Darko Golomboš i Dubravko Cvetko, za 20 godina rada u DVD-u Stjepan Sinković, za 30 godina rada u DVD-u Zlatko Belić i Josip Posavec, a za 40 godina rada u DVD-u Drago Sinković, Stjepan Šimunić i Antun Ružman.

Dobitnici zahvalnica su Siniša Radiković za donaciju čamca vatrogasnoj postrojbi DVD-a, Josip Novak – Pajdo za poseban doprinos DVD-u, Marija Cvitko, za poseban doprinos i potporu DVD-u, Nenad Igrec, za donaciju 25 zimskih jakni i Lovačko društvo Prepelica Prelog, za poseban doprinos DVD-u, javlja Prelog.hr.

Temeljem odluke Upravnog odbora DVD-a Prelog, a zbog mnogobrojnih dugogodišnjih dobrih djela na pomoći vatrogastvu, Status počasnog člana DVD-a Prelog dodjeljuje se župniku Antunu Hoblaj, a temeljem odluke zapovjednika DVD-a Prelog, dodijeljene su nagrade najaktivnijim članovima vatrogasne postrojbe DVD-a u 2013 godini, a to su Slavko Štefan (1.), Bernard Lesić i Dubravko Cvetko (2.), te Matija Mlinarec (3.).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije