Kotoripske žene nakon skupštine proslavile svoj dan

– Budite ponosne, bilo što da radite, bilo što da mislite. Nosite u sebi onu pravu žensku crtu. Sretan vam Dan žena! – poručila je Edita Farkaš Nikić otvarajući godišnju skupštinu Društva žena Kotoriba koja je održana u subotu 8. ožujka u Gostionici Mlin.

Pozvala je prisutne da minutom šutnje odaju počast nedavno preminuloj njihovoj članici Mariji Kedmenec – Teti Marici. Izvješće o radu u protekloj godini podnijela je dugogodišnja predsjednica Evica Grgec. Naglasila je da su uoči skupštine posjetile bolesne članice, a onima koje više nisu s nama na mjesnom groblju odale su počast paljenjem svijeće i polaganjem cvijeća na njihove grobove.

Lani su žene sudjelovale u fašničkoj povorci, na Danima šibe i ribe i Danima Kotoribe kada su za mještane i goste otvorile Etno muzej u starom farofu. Kao i svake godine uključile su se u humanitarnu akciju Dan narcisa. Članice su ispekle kolače koje su prodavale na tržnici, a prikupljeni iznos od 2.600 kuna darovale su Udruzi oboljelih od raka dojke.

U prosincu su krenule na zajednički izlet na kojem su imale priliku uživati u svim čarima Adventa u Grazu. Grgec je pozvale žene, posebice mlade da im se priključe rekavši da svakog ponedjeljka mogu doći na radionice gdje se štrika, veze i hekla. Kroz zimsko razdoblje radionice se održavaju u vremenu od 18 do 20 sati, a preko ljeta od 19 do 21 sat. Isto tako ponudila je mogućnost sportske rekreacije u sportskoj dvorani u vremenu od 18 do 19 sati.

Članice su na skupštini odlučile da godišnja članarina po novome, umjesto dosadašnjih 20 kuna, bude 30 kuna. Prisutnim na skupštini uručeni su crveni karanfili, uslijedila je svečana večera i dakako druženje uz Duo Romantik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije