“Zlatne ruke” uz Dan žena priredile izložbu “Žena čuvarica tradicije”

Tradicionalno povodom Međunarodnog dana žena, Udruga žena za očuvanje tradicije i kulturne baštine “Zlatne ruke” iz Čakovca, u Domu sindikata u Čakovcu, postavila je izložbu pod nazivom “Žene čuvarice tradicije”.

Izloženi su ručni radovi, ali i alati i pomagala koja su početkom prošlog stoljeća bili dio svakog kućanstva. Čuvajući običaje i tradiciju, pripremile su kolače i slastice po receptima svojih baka, od kojih su neki stariji od stoljeća.

Kako je u uvodnom obraćaju kazala predsjednika “Zlatnih ruku” Ana Vrbanec, obilježavajući Dan žena, odaju priznanje ženama svih zanimanja, čija je uloga neprocjenjiva i nezamjenjiva.

Zamjenica župana Sandra Herman, koja je na otvaranju izložbe predstavljala Međimursku županiju, naglasila je da je uloga žene danas u društvu drugačija nego prije, no da su do današnjih ne u potpunosti ravnopravnih odnosa, došle vlastitim radom i borbom. Udruge poput “Zlatnih ruku”, čuvaju našu baštinu, nastoje poboljšati položaj žena u društvu, ali i promiču aktivnost i kreativnost svojih članica treće životne dobi, što je izuzetno važno, rekla je zamjenica Herman.

Uz članice Udruge “Zlatne ruke” u Domu sindikata izlagale su u vezilje iz “Zveze upokojencev Lendava” iz susjedne Slovenije. Inače, povodom Međunarodnog dana žena, zamjenicu župana u petak su ugodno iznenadili učenici Ekonomske i trgovačke škole iz Čakovca koji su joj čestitavši 8. mart, upoznali sa svojim aktivnostima na poticanju ravnopravnosti među spolovima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije