Koncert “Zagrljaj Međimurja i Makedonije” u kazalištu Kerempuh

Koncert “Zagrljaj Međimurja i Makedonije” Kostadinke Velkovske i Mirka Švende Žige održat će se u ponedjeljak, 10. ožujka u 20 sati u Satiričkom kazalištu “Kerempuh”. Poznata dramska umjetnica i vrsna šansonjerka Kostadinska Velkovska te najuspješniji etno pjevač i jedan od najboljih vokala u Hrvatskoj Mirko Švenda Žiga pripremili su niz prelijepih međimurskih i makedonskih pjesama od kojih će neke izvoditi i u duetima. 

O samoj ideji nastanka koncerta i niti vodilji izabranog programa izvođači kažu: “Postoji velika sličnost između međimurskih i makedonskih pjesama. U baladičnosti, nježnim i tužnim emocijama kojima odišu. Mnogo je srodnosti u tematici. I u Međimurju i u Makedoniji neodoljivo dojmljivo i dirljivo pjevaju o ljubavi prema rodnom kraju kao i prema voljenoj osobi.

Pjesme emaniraju nostalgičnost, tragičnost i prolaznost života i međuljudskih odnosa, govore o ljubavi koja zanosi no koja nailazi na kušnje i nedaće, koja je daleka i neostvariva i koja boli. Zbog gradnje svojevrsnog mosta između dviju kultura koje ispisuju najljepše stihove i note o ovim osjećajima univerzalne tematike, vjerujemo da ćemo osvojiti i srca naših gostiju”.

Velkovska kao izuzetna pjevačica šansonjerske vokacije i Mirko Švenda Žiga kao etno rocker spojit će naizgled nespojivo i stvoriti ugođaj za pamćenje. Publika će također imati priliku čuti Kostadinku Velkovsku koju su proslavile interpretacije makedonskih pjesama kako pjeva međimurske balade, dok će Mirko Švenda Žiga pjevati poznate makedonske songove u novim, atraktivnim aranžmanima.

Za sve ljubitelje etno glazbe koji žele čuti poznate pjesme “Ljubav se ne trži” ili “Zajdi, zajdi” u drukčijem i novom ruhu, koncert “Zagrljaj Međimurja i Makedonije” bit će istinska svečanost. Producent koncerta je skladatelj i aranžer Ante Toni Eterović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije