S radom započela Udruga žena Pretetinec

Početkom ove godine osnovana je Udruga žena Pretetinec. Osnivačice Udruge, Lidija Branilović, Dijana Posedi i Senka Strah uvidjele su potrebu za organiziranjem aktivnih druženja i suradnje žena iz mjesta Pretetinec te se odlučile na osnivanje, budući da je Pretetinec bilo jedino mjesto u općini Nedelišće koje nije imalo osnovano udrugu ili društvo žena.

Izvršni odbor Udruge u prvoj godini čine: Dijana Posedi (predsjednica), Sanja Topolnjak (dopredsjednica) i Lidija Branilović (tajnica). Blagajnica Udruge je Irena Šafarić. Žene su se osnivačkoj skupštini odazvale u velikom broju i sada zajedno organiziraju različite akcije za pomoć potrebitima.

Tako su 25. siječnja organizirale akciju prikupljanja kojom je potpomognuta Socijalna zadruga Humana Nova, Pedijatrijski odjel Županijske bolnice Čakovec i Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec te Udruga žena Pretetinec. 23. veljače 2014. godine gošća im je bila magistra nutricionizma Dunja Molnar iz Nedelišća, koja je održala zanimljivo predavanje na temu “Prehrana žena”, poslije kojega su mnoge žene tražile savjete, ne samo iz Udruge žena Pretetinec nego i gošće iz ostalih udruga žena iz općine.

Početkom ožujka, točnije 2. ožujka organizirale su Dječji bal pod maskama gdje se okupio skroman broj djece iz mjesta, koji su se družili, plesali, pjevali, častili, a zatim i odabrali najljepše maske te za to dobili slatke nagrade. Krajem mjeseca Udruga organizira predavanje dr.sc. Igora Proševa, spec.psihijatrije na temu “Radno aktivno stanovništvo podložno stresu”, kojem ovoga puta mogu prisustvovati i muškarci, tj. svi radno aktivni mještani u općini Nedelišće su dobrodošli.

U proljetnim mjesecima u Pretetincu će se održati i Sajam rabljene odjeće, o čemu ćete biti na vrijeme obaviješteni, bilo da želite sudjelovati kao prodavač ili kao kupac. Udruga žena Pretetinec ovim putem poziva sve zainteresirane žene da im se pridruže kako bi zajedno pridonijele razvoju mjesta mnogobrojnim projektima i programima koje pripremaju u nadolazećem vremenskom periodu, te eventualne sponzore koji prepoznaju dobre ideje i žele biti dijelom njihova ostvarivanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije