Golf club Remetinec najljepša kotoripska maska

Načelnik općine Kotoriba Ljubomir Grgec u nedjelju je općinski ključ predao kotoripskim maškarama. U organizaciji KUD-a Kotoriba i Općine u tom je mjestu održana je tradicionalna manifestacija Kotoripski fašenk.

Maskirana povorka uz pratnju Limene glazbe iz Belice krenula je od Društvenog doma u doljnjem kraju. Kretala se Ulicom kralja Tomislava gdje je kod ambulante skrenula u Ulicu Pavleka Miškine koja vodi do sportske dvorane. Tamo je održano predstavljanje maski, biranje najljepše dječje maske, a Vrabec i Murska sirena pročitali su Kotoripski vrabec.

U povorci je bilo 13 skupnih maski: bubamare iz Dječjeg vrtića, učenici šestih razreda OŠ Jože Horvata, članovi KUD-a Kotoriba, Mažoretkinje Kotoribe, ŠRD-a Som, Udruge prijatelja prirode i ribolova Žužička, DVD-a Kotoriba, MNK 75, članice Društva žena, Udruga Za bolje sutra, STK Kos/Kotoriba i Košarkaški klub Kotoriba. Za sve posjetitelje i maskirane skupine na ulazu u dvoranu posluženi su besplatni napitci i krafne za što su bili zaduženi članovi LD Jarebica i KLA Nada.

Druženje maškara nastavljeno je u dvorani Društvenog doma gdje su proglašene najbolje tri maske kojima su uručene novačne nagrade. Udruge su između sebe odlučile da su najbolju masku imali članovi ŠRD-a Som (Golf club Remetinec), drugu nagradu osvojile su Mažoretkinje koje su bile gusari, a treće su bile članice Društva žena kao djeca cvijeća.

>>> Fotogalerija s Kotoripskog fašenka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije