Kinološko društvo Varaždin organizira tečaj dresure pasa

Kao i svake godine Kinološko društvo Varaždin organizira proljetni tečaj dresure pasa svih pasmina i uzrasta. Upisi u tečajeve su 12.3.2014. (srijeda) u 19 sati i 15.3.2014. (subota) u 10 sati u prostorijama društva (Trg Pavla Štoosa 39a – Mali Prelogi bb), a polaznici mogu izabrati između Male škole (za štence do 6 mjeseci) i Tečaja poslušnosti (za pse starije od 7 mjeseci).

Za obje grupe u prvom dijelu tečaja pripremili su teorijski dio nastave gdje će polaznici slušati dva predavanja: uvodno na temu držanja i školovanja pasa te veterinarsko predavanje. Cilj ovih predavanje je vlasnike pasa poučiti kao se brinuti i odnositi prema psu, koje su potrebe i mogućnosti pasa, što psu treba za pravilan razvoj, kakve mu aktivnosti treba pružiti, te kakva je pravilna zdravstvena zaštita pasa.

Također, napraviti će radionicu na kojoj će polaznici predstaviti sebe i svoje pse, te će pokušati odgovoriti na pitanja, shvatiti želje i postojeće probleme, te zajednički odrediti potrebe i ciljeve na našim tečajevima.

Tečaj Mala škola je, nakon uvodnih predavanja, osmišljen kroz desetak tematskih radionica, a započinje radionicom “Moj pas” koja se provodi u dva dijela: prvi dio – o specifičnoj brizi i odnosu prema štenetu, prevenciji problema u ponašanju i rješavanju uobičajenih situacija (uništavanje predmeta, obavljanje nužde u stanu, ostavljanje psa samog…) i drugi dio – pravilna igra sa psom. Na prvoj radionici će polaznicima pružiti dodatne informacije koje su potrebne za kvalitetan suživot sa psima, te će definirati postojeći odnos između vlasnika i psa.

Slijede radionice na slijedeće teme: privikavanje na ogrlicu i povodnik, istraživanje nove okoline, privikavanje na češljanje, stavljanje na stol, pregledavanje zubala, šapa i ušiju, praćenje na opuštenom povodniku, osnovne naredbe (sjedi, lezi, čekaj…), pravilno druženje sa drugim ljudima i psima, trikovi…

Tečaj će se provoditi prema dogovoru sa polaznicima, jednom ili dva puta u tjednu. Praktični dio Tečaja poslušnosti također započinje nakon uvodnih predavanja, a provodi se u grupama do 6 polaznika, dva puta tjedno. Na Tečaju poslušnosti naglasak se daje pravilnom kontaktu vlasnika i njegovog psa, ponašanju pasa u blizini drugih ljudi i pasa, pokušavaju se promijeniti loše navike ako postoje, te se uče slijedeće vježbe: praćenje na opuštenom povodniku, kretanje kroz grupu ljudi, vježbe sjedi i lezi, dolazak na poziv, te ostavljanje psa u ležećem položaju uz ometanje drugih pasa.

Na kraju tečaja polaznici savladane vježbe pokazuju na ispitu. Uvjeti za upis u oba tečaja su: zdrav pas, čipiran, cijepljen protiv bjesnoće i zaraznih bolesti. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj mobitela 098 902 8866, svakim danom od 10 do 14 sati, te iza 18 sati. Za sve dodatne informacije potražite ih na njihovoj web stranici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije