Učenica 8. razreda tajila da je već u petom mjesecu trudnoće

Učenica 8. razreda OŠ “Vladimir Nazor” u Pribislavcu u poodmakloj je trudnoći, što je iznenadilo njezine školske prijatelje i djelatnike škole, ali i obitelj, piše portal 24sata.hr.

– Da, istina je, ali ja kao ravnatelj još ne mogu reći ništa. Unatrag sedam godina, otkad sam na toj funkciji, nismo imali ovakav slučaj budućeg majčinstva. Slijedi dogovor na razini škole i s Centrom za socijalnu skrb, a djevojčici ćemo pružiti sve uvjete da privede kraju osmi razred. Sve ovisi o tome kako će se emocionalno i fizički osjećati.

Malo smo još iznenađeni, ali spremni smo maksimalno joj izaći u susret. Čak i polaganjem ispita ako bude potrebno – kaže ravnatelj osnovne škole u Pribislavcu Bruno Matotek ističući kako za sada prvenstveno govori u svoje osobno ime, a ne kao ravnatelj.

Roditelji su se, kaže, javili i spremni su surađivati kako bi djevojčici olakšali cijelu situaciju. Ostalo će odraditi nadležni Centar za socijalnu skrb.

Prema pričanju, djevojčica je već u petome mjesecu trudnoće. Do sada je to krila, kao i navodnu priču o ljubavi s nekoliko godina starijim mladićem koji ne živi u Pribislavcu.

– Ne želimo govoriti za medije, šokirani smo. Ipak, roditelji smo i spremni smo suočiti se s tim u dogovoru s nadležnim institucijama – rekli su roditelji trudne osnovnoškolke.

U policiji su nam rekli da je u toj domeni rada tijekom protekle godine podneseno više kaznenih prijava, ali da radi zaštite podataka ne mogu dati detaljne informacije.

U Centru za socijalnu skrb od ravnateljice Antonije Canjuga saznali smo da trenutačno u Međimurskoj županiji ima više trudnih djevojčica u dobi od 12 ili 13 godina.

Više pročitajte na 24sata.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije