Savjet mladih Čakovca planira izraditi Gradski program za mlade

Savjet mladih Grada Čakovca održao je u petak 21. veljače svoju drugu redovnu sjednicu. Usvojeno je godišnje izvješće o radu Savjeta za 2013. godinu te je predstavljen plan aktivnosti prema Programu za 2014. godinu.

Riječ je o kombinaciji formalnih sjednica i javnog djelovanja u lokalnoj zajednici. Savjet mladih Grada Čakovca svoj je rad i djelovanje tijekom prošle godine usmjerio je na projekt Prostor, te na suradnju s mladima, informiranje te savjetovanje u cilju zagovaranja i promicanju interesa, stavova i potreba mladih grada Čakovca.

Predsjednik Matija Kikelj napomenuo je potrebu za donošenjem Gradskog programa za mlade. Gradski program za mlade temeljni je iskaz društveno – političke vizije razvoja položaja mladih u Čakovcu. Radi se o dokumentu koji se donosi za razdoblje od 4 godine te obuhvaća različita područja (ekonomsko, socijalno, obrazovno, kulturnio) kao uvjete za kvalitetan razvoj mladih.

Ujedno Matija je izvjestio članove o načinu provedbe i prikupljanju podataka za prijedlog Gradskog programa kroz raznovrsne oblike istraživanja: anketom, neposrednim konzultacijama s mladima, suradnjom s udrugama i organizacijama koje se bave mladima s područja grada Čakovca.

Savjet će nastaviti svoje aktivnosti na području informiranja te organizirati tribine i radionice s podučja zapošljavanja za mlade, građankog odgoja, vršnjačkog nasilja i drugo. Kao gost sjednici je prisustvovao jedan od vodite programa u Prostoru – Karlo Kozar te ispred udruge CEZAM izložio provedeni program aktivnosti te najavu budućih događanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije