Vatrogasci Donjeg Vidovca ove godine slave 130 godina postojanja

Članovi DVD-a Donji Vidovec su u subotu 22. veljače u prostorima Doma kulture održali su 130. godišnju skupštinu koja je imala izvanredni izborni karakter jer je skupština trebala potvrditi Davida Šarkanja za novog-starog zapovjednika.

Pozdravne riječi na početku skupa uputio je predsjednik Alojzije Zvonar, dok je izvješće o radu podnio tajnik Denis Embreuš. Istaknuo je operativnu jedinicu od 20 vatrogasaca koje se usavršava i to su vatrogasci koji imaju svi od reda liječničke preglede. Oni su u 2013. glede toga imali 6 operativnih vježbi. U društvu je proveden i inspekcijski nadzor koji nije utvrdio nepravilnosti. Sve u svemu u društvu su zadovoljni jer su sve zacrtane zadaće ispunili.

Zapovjednik društva David Šarkanj je rekao kako su vatrogasci bili sudionici svih lokalnih akcija, a nisu zanemarili ni akcije u svojoj sredini kako niti vatrogasna natjecanja na razini VZP i županijskoj razini, a tu su bili uključeni gotovo svi, od najmlađih do veterana. Lani su imali  četiri intervencije. Dvije su se odnosile na gašenje niskog raslinja, a dvije su bile tehničke naravi, a bilježe i jednu potragu za nestalom osobom.

Od planova za ovu godinu poseban će naglasak biti na obilježavanju velikog jubileja – 130. obljetnice aktivnoga rada društva čija će se proslava održati u srpnju. – Naši vatrogasci spremni su odgovoriti svim izazovima na što smo u Općini ponosni – istaknuo je načelnik Općine Josip Grivec. Obećao je svekoliku pomoć pri proslavi njihovog jubileja koji mora biti obilježen na način kako to priliči Donjem Vidovcu, a to je da oni nikada ne padaju na ispitu.

Andres Lisjak, dopredsjednik VZMŽ čestitao im je na vrijednom jubileju, a u svom se je izlaganju osvrnuo na važnost, odgovornost i ulogu vatrogasnih zapovjednika. DVD Donji Vidovec u svojim redovima okuplja 57 članova od kojih je 31 vatrogasac, dok su ostali članovi s vatrogasnim činovima i zvanjima. Na skupu su bili predstavnici mjesnih udruga i političkih stranaka te izaslanici iz sedam vatrogasnih društava među kojima i vatrogasci iz slovenskih Apača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije