Čakovečki bend Waitapu na 7. Wintersplash festivalu

Čakovečki bend Waitapu u petak 28. veljače nastupit će u zagrebačkom klubu Medika na sedmom izdanju Wintersplash festivala, gdje će dijeliti stage s eminentnim poljskim producentom Radikal Guruom.

Ovogodišnje izdanje Wintersplash festivala ujedno će biti i promocija albuma “Seasplash ritam” koji će se pojaviti u formi diska, digitalnog downloada i dvostrukog vinilnog izdanja. O albumu i izvođačima, među kojima su zastupljeni i Waitapu, u razgovoru s izdavačem i pokretačem Seasplash/Wintersplash festivala, Vedranom Menigom saznajemo:

“Ovogodišnji Wintersplash ujedno je dan objavljivanja i početak promocije kompilacijskog albuma “Seasplash ritam”, u izdanju etikete PDV. Kompilacija motivirana proslavom prvog desetljeća Seasplash festivala, nakon više od dvije godine priprema pojavljuje se kao izdanje koje po prvi put okuplja presjek domaće scene koja promovira “sound system” kulturu i “bass” glazbu, koja je nastajala paralelno s pokretanjem festivala, razvijajući tijekom godina njegova održavanja.

Na kompilaciji smo, uz pomoć brojnih aktera i suradnika, radili više od dvije godine. Osobno sam oduševljen i ponosan kako je to ispalo, potkrijepljen činjenicom da je u ovom slučaju kvaliteta važnija od želje za uspjehom, spreman sam obje ruke staviti u vatru da se ujedno i općenito radi o najkreativnijim materijalima kod nas, a na razini svjetskih standarda.”

Datum objavljivanja i vikend promocije je 28.2./8.3. u sklopu 7. Wintersplash-a – zimskih Seasplash zabava u Zagrebu, a poslije kroz višemjesečnu promotivnu turneju po svukud, s kulminacijom na 12. Seasplash festivalu (17. do 21. srpnja.) u Puli.

Na kompilaciji se sa po jednom, za ovu priliku ekskluzivno snimljenom, pjesmom pojavljuje 14 izvođača, abecednim redoslijedom: 207, ANTENAT, BAMWISE, BANANA ZVUK ft Žan Jakopač, BRAIN HOLIDAYS, CHAKKA, DIGITRON SOUND, DUBBLE ft Yuri, EGOLESS, FILIP MOTOVUNSKI, RAHMANEE, ST!LLNESS, TRICKY D i WAITAPU. Osim tokom Wintersplash-a i unutar distribucijske mreže etikete PDV, album će se moći nabaviti direktno putem službene stranice.

Pjesmu “Tooth Fairy” s kojom će se pojaviti na albumu dečki iz Waitapu snimili su u studiju Jazbina u Maloj Subotici, s kojim nakon prvog albuma koji je izašao za francuskog  izdavača, nastavljaju plodonosnu suradnju, a saznajemo da je u tijeku finaliziranje materijala za nadolazeći nosač zvuka. 

Nakon nastupa u Zagrebu, slijedi nastup u Ljubljani u klubu Channel Zero 10. ožujka, a u svibnju nekoliko nastupa u Njemačkoj kao rezultat prošlogodišnje uspješne promocije benda u Berlinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije