Predstavljen program jubilarnog 50. Međimurskog fašnika

U Gradskoj vijećnici danas je predstavljen program jubilarnog 50. Međimurskog fašnika u organizaciji Grada Čakovca, TZ grada Čakovca i Hrvatske turističke zajednice. Program su predstavili u ime organizatora direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca Ivana Maltar, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač  te zamjenik predsjednika gradske Turističke zajednice Gordan Vrbanec.

Centralni fašnik u Međimurju traje od petka 28. veljače do nedjelje 2. ožujka 2014 kad će gradom prodefilirati više od dvije tisuće sudionika s preko 60 maskiranih skupina.

Fašnička događanja u Čakovcu započeti će u petak 28. veljače u 19 sati predstavljanjem maskiranih sudionika u šatoru postavljenom na Trgu Republike uz dodjelu nagrada najboljima. Predstaviti će nam se maske iz Međimurja, ali isto tako i gostiju iz drugih gradova Hrvatske i inozemstva.

U subotnje jutro 1. ožujka od 10 sati održat će se povorka dječjih maski te predstavljanje maski na pozornici na Trgu Republike uz predaju ključeva grada onim najmlađima. Dječje maskirane skupine likova iz bajki i najljepše mašte nakratko će razveseliti sva srca i nakratko će zavladati Čakovcem.

Vrhunac “Međimurskog fašnika” započinje od 15 sati u nedjelju 2. ožujka maskiranom povorkom u kojoj će se tradicionalnim maskama iz Međimurja pridružiti i maskirane skupine iz raznih krajeva Hrvatske ali i iz inozemstva. Posebno se ponosimo povorkom tradicionalnih maski, koja uz dječju povorku i uz povorku svjetovnih maski čini Čakovec jednim od centara karnevalskih događanja u Hrvatskoj posebice zbog velikog broja autohtonih međimurskih maski.

Pozivamo Vas da se uključite u povrke i pod maskama prošećete svojim gradom.

Detalje ovogodišnjeg programa fašnika pogledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije