U Varaždinskoj biskupiji najbolji OŠ Hodošan i Srednja škola Koprivnica

U Varaždinu je u srijedu 19. veljače održana međužupanijska/biskupijska razina natjecanja iz vjeronauka – Vjeronaučna olimpijada 2014. s temom “Katolička Crkva i znanost – doprinos i odnosi” za ekipe osnovnih i srednjih škola.

Na natjecanju, održanom u dvorani biskupijskog Pastoralnog centra, sudjelovalo je jedanaest ekipa osnovnih škola iz Međimurske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije. Najbolje rezultate ostvarili su osnovnoškolci iz OŠ Hodošan i tako se plasirali na državnu razinu natjecanja, koja će se održati u Šibeniku od 2. do 4. travnja.

Na natjecanju su također sudjelovale ekipe iz OŠ Metel Ožegović Radovan, OŠ Trnovec, OŠ Novi Marof, OŠ “Vladimir Nazor” Sveti Ilija, OŠ Mihovil Pavlek Miškina, Đelekovec, OŠ “Braće Radić” Koprivnica, OŠ “Franjo Sert” Bednja – PŠ Josipa Jedvaja Vrbno, VI. OŠ Varaždin, OŠ Podturen i OŠ Svibovec.

Susret je započeo pozdravnim riječima vjeroučiteljice Anite Bakovljanec, predsjednice Prosudbenog povjerenstva, a molitvu je predvodila vjeroučiteljica Ivana Kolarić. Nakon prvog dijela natjecanja, dok su učenici očekivali privremene rezultate, vjeroučitelji su s njima igrali razne društvene igre.

U usmenom dijelu sudjelovale su ekipe OŠ Hodošan, OŠ Trnovec, OŠ Metel Ožegović Radovan, OŠ “Franjo Sert” Bednja – PŠ Josipa Jedvaja Vrbno i OŠ Novi Marof. Najbolje su bile vjeroučenice OŠ Hodošan Doroteja Srpak i Korina Srpak  iz 7. r., te Nina Dominić i Glorija Srpak iz 8. razreda pod vodstvom mentorice vjeroučiteljice Valerije Štampar s ukupno osvojena 92,25 boda. Predstojnik Katehetskog ureda vlč. Damjan Koren zahvalio je svima na predanom radu i pripremanju za natjecanje.

Natjecanje za učenike srednjih škola održano je u isto vrijeme u prostorijama Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu kao jubilarna deseta Vjeronaučna olimpijada za srednje škole. Okupilo se 10 srednjoškolskih ekipa iz Međimurske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije.

U završnici su sudjelovale ekipe iz Prve gimnazije Varaždin, Gimnazije “Fran Galović” Koprivnica, Srednje škole Koprivnica, Gospodarske škole Varaždin i Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Najboljima su se pokazali učenici 3. razreda Srednje škole Koprivnica: Karlo Bubnjar, Petra Kukec, Ines Pintarić i Petra Posavec, s osvojenih 85,7 bodova, predvođeni mentorom Dejanom Dodlekom te su se tako plasirali na državnu razinu natjecanja koja će se održati u Šibeniku.

Svim članovima ekipa uručena su priznanja za sudjelovanje na natjecanju, a deset najboljih ekipa (po pet iz osnovne i srdnje škole) bit će nagrađeno već tradicionalnim zajedničkim izletom u organizaciji biskupijskog Katehetskog ureda. Opširnije o rezultatima i natjecanju saznajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije