Unatoč krizi: Roditelji će na jesen djeci morati kupiti nove udžbenike

Svi roditelji učenika za iduću školsku godinu morati će kupiti nove udžbenike svojoj djeci. U godini u kojoj je kriza na svom vrhuncu to neće biti nimalo ugodno no ministar Željko Jovanović tvrdi da će novi udžbenici biti i kvalitetniji i lakši i jeftiniji i to u prosjeku oko 15 posto u odnosu na prošlogodišnje.

– Nitko neće biti sto posto zadovoljan. Izbor udžbenika i njihova cijena je stresan posao, ali mene jedino zanimaju učenici i kvaliteta obrazovanja – poručio je Jovanović. Novi udžbenici sadržavati će i multimedijalne dodatke kako bi se više učilo s razumijevanjem, a usklađeni su s jedinstvenim pravopisom Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

U njima su ispravljene netočnosti i svi zastarjeli podaci. Inače, komplet udžbenika biti će i lakši i to do 2,3 kilograma. Osnovano je i Etičko povjerenstvo koje će provjeravati svaku prijavu vezanu za odabir i korištenje udžbenika.

Ministarstvo je u proračunu osiguralo i 21 milijun kuna za kupnju udžbenika za socijalno ugrožene kategorije đaka te djecu branitelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije