Prestalo kucati junačko srce hrvatskog branitelja Rajka Majsena

Danas je iz Županijske bolnice Čakovec stigla tužna vijest. Nakon teške bolesti, preminuo je hrvatski branitelj Rajko Majsen iz Hlapičine.

Na ratištu je proveo više godina i dragovoljac je Domovinskog rata. Iako je na to imao pravo, nikad nije dobivao braniteljsku mirovinu nego se uzdržavao od vlastitog rada. Međutim, bolest ne pita. Obolio je od zloćudnog tumora i više se nije mogao brinuti sam o sebi. Prikovan uz krevet trebao je pomoć, a među prvima koja je uskočila bila je njegova susjeda Marija

– Mene je Rajko spasio kada me je rođeni unuk izbacio iz vlastite kuće. Priskočio mi je u pomoć i ponudio jednu sobu u svojoj kući. Ja mu to sada vraćam brinući se o njemu koliko mogu i koliko mi to moje godine dozvoljavaju. On nema nikakvih prihoda i živi od 400 kuna socijalne pomoći. Bolest sve više uzima maha, ima samo 40 kilograma i jedva nešto teškom mukom pojede – rekla je za Muralist ova dobrotvorka.

Oni koji su to trebali, u najtežim trenucima su zaboravili na velikog hrvatskog velikana. Nakon objave tužne i istinite priče o njegovom životu, počele su stizati prve pomoći. Među prvima reagirali su Grad Mursko Središće, Međimurska županija i tamošnja udruga hrvatskih branitelja.

Junačko srce Rajka Majsena ipak nije izdržalo jer bolest je bila jača. Zato ćemo pamtiti njegov lik i djelo kao velikog hrvatskog čovjeka – čovjeka kojemu skidamo kapu i duboko se klanjamo. Jer on nas je kroz svoj životni put naveliko zadužio.

Neka mu je laka međimurska i hrvatska zemljica!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije