Neobično prikazanje u Donjoj Dubravi: Duh djevojke u akvariju obitelji Šafar

U Hrvatskoj je puno viđenja duhova. Pojavljuju se u raznim oblicima – sjenama koje prolaze, čudnim znakovima, viđenjima u ogledalu, konturama u mraku… Najčešće su to duhovi pokojnika. Mnogi od nas protrnu na spomen duhova i nadnaravnih pojava.

Nešto takvo dogodilo se i obitelji Šafar iz Donje Dubrave koja živi u Prvomajskoj ulici na broju 35. Bio je to sasvim običan dan – 5. veljače. U svojoj kući imaju veliki akvarij s osam riba. Dejan Šafar (28) tog je prijepodneva odlučio sa svojim mobitelom fotografirati ribe u akvariju. Međutim, ostao je u šoku.

Na snimkama se pojavila mlada nepoznata djevojka egzotičnog izgleda s mokrom kosom, obučena u bijelo i naočalama na očima. Voda u akvariju je odjednom postala naranđaste boje, a ribe su postale nemirne. Onako u strahu, odlučio je napraviti još koju sliku i baš na svakoj, ali na drugom mjestu, pojavio se lik djevojke.

Vrhunac svega bilo je kada je želio napraviti fotografiju sebe u ogledalu. – Iza mene je bila ista ženska osoba. Toliko sam se uplašio da sam sliku istog trena izbrisao i sve ispričao svojim roditeljima Mariji i Damiru – povjerio nam se Dejan. Vidjevši fotografije roditelji su shvatili da se nešto događa. Kažu kako nisu željni publiciteta i nisu čudaci željni slave.

No, smatraju kako na ovo neobično prikazanje treba reagirati. Marija je odlučila cijelu priču ispričati tamošnjem župniku. – Kada sam mu to ispričala dao mi je svetu vodu da poškropim kuću i rekao da izmolim molitvu. Ako duh ne radi “greha pre hiži”, onda bude sve u redu – rekao mi je župnik. Nikakvo zlo nas nije zadesilo, pa smo mi učinili kako nas je župnik savjetovao, ispričala je Marija.

Njezin suprug Damir kaže kako su odmah nakon toga napravili nove fotografije. Žene duha više nije bilo. – Mi nismo praznovjerni, ali ovaj događaj nas je uvjerio da ipak nešto postoji. Svoju priču željeli smo podijeliti s javnošću s jednim ciljem – da netko prepozna djevojku koja se pojavila u našoj kući – rekao je Damir.

Ova nesvakidašnja priča naveliko kruži Donjom Dubravom. Ljudi koji su vidjeli slike ostali su iznenađeni i zapanjeni. Naravno ima i onih koji će reći da je ovo fotomontaža. No, obitelj Šafar tvrdi kako za taj pojam ne znaju da postoji i ističu da u tom trenutku nije bio upaljen televizor ili kompjutor kako bi se u akvariju vidio odbljesak.

Zanimljiv je komentar jedne 90-godišnjakinje koja je ovu vrstu neobične pojave komentirala: “Zašto ne bi vjerovali u to. Djevojka koja se pojavila je otišla na drugi svijet, ali nije imala nikoga da bi se za nju pomolio i dao joj blagoslov. Nakon što je to dobila kod Šafarevih, spokojno je otišla.

Na neobične misterije i prikazanja u Donjoj Dubravi već su se mještani počeli navikavati. Nakon “lubanje svemirca” koja je pronađena na donjodubravskom groblju, evo sada i duhova. Očigledno da ima “nešto” u tom mjestu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije