Turistička zajednica Čakovca proslavila pedeset godina rada

Turistička zajednica grada Čakovca svečanom je sjednicom i prigodnim programom u dvorani Zrinski čakovečke zgrade Scheier obilježila 50-tu obljetnicu rada i djelovanja.

Turistička zajednica grada Čakovca osnovana je 8. veljače 1964. godine kada je osnovano Turističko društvo tadašnje općine Čakovec s namjerom organizacije Međimurskog fašnika i očuvanja tradicijske maske i tradicije maskiranja u Čakovcu i u Međimurju, a prvi predsjednik bio je profesor Đuro Benko. Uz “maškore” koji su tada prvi puta organizirano prošli gradom, TZ Čakovec je i prvi put osmišljeno sudjelovala u više stoljetnom nizu organizacije proštenja Porcijunkulovo. Otvorena scena za sva javna zbivanja u gradu od tada postaje glavna čakovečka ulica.

Temelji Turističke zajednice grada Čakovca postavio je već spomenuti prof. Benko, no uz njega mnogi ljudi utkali su svoje rad, znanje i ideje u današnju čakovečku Turističku zajednicu.

Marijo Krčmar, Ivana Maltar i Boška Ban – Vlahek

Kako je istaknula direktorica čakovečkog Turističkog ureda Ivana Maltar, Čakovec je grad Zrinskih, poželjna turistička destinacija, grad koji je tri puta dobio nagradu za najuređeniji kontinentalni grad i grad u vrhu europskih gradova izvrsnosti te bogate kulturne baštine i tradicije, Međimurskog fašnika i Porcijunkolovog. Sve to čini turistički proizvod, a uspjeh svega su ljudi.

Pedeseti rođendan Turitičke zajednici čestitali su i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, zamjenica župana Sandra Herman, i skupu nazočna predsjednica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić.

Tom prigodom Matešić je kazala kako je Hrvatska prošle godine imala uspješnu turističku sezonu, a u tome ne zaostaje ni Međimurje koje je lani zabilježilo porast broja turista i noćenja.

– Prvih pedeset godina možda se čini nekome kao odrastanje turizma u Čakovcu, no sljedećih pedeset zasigurno će biti godine njegova napretka i još više kvalitetnijih sadržaja, ponude i odličnih programa, istaknuo je u svojem pozdravnom govoru i čestitki gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

Savjetnik u Ministarstvu turizma Ivo Bašić naglasio pak je kako treba stvarati nove turističke proizvode koji uključuju znanje jer rezultati se neće dogoditi slučajno već trudom, ulaganjima i inovacijama. U kulturno umjetničkom djelu od domaćih snaga u programu su nastupili Mirko Švenda Žiga i cimbulaš Andrija Maronić, a obradom svjetskih glazbenih klasika predstavili suse i gosti, mandolinski orkestar KUD-a “Tribunj”.

Spomenimo i to da su se gosti tijekom svečanosti imali prilike upoznati i s novom brošurom grada “Čakovec – sva lica grada” koja je napravljena kao mini fotomonografija i predstavlja Čakovec kao Grad Zrinskih,kulture, cvijeća, gurmana i grad vrhunskog sporta.

Kako to priliči svakom rođendanu, tako je i na kraju rođendana TZ za sve uzvanike pripremljena slavljenička torta u čijem su rezanju sudjelovali direktorica Turističkog ureda Ivana Maltar, predsjednica HTZ Meri Matešić i gradonačelnik Stjepan Kovač. Rođendanski program nastavlja se i sutra, u subotu 8. veljače ispred Turističkog ureda u vremenu od 10 do 12 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije