Planinarsko društvo Prelog uz desetu godišnjicu izdalo monografiju

Članovi Planinarskog društva Prelog svečano su proslavili deset godina djelovanja. Proslava je održana u multimedijalnoj dvorani Grada Preloga.

Osim brojnih članova društva, svečanost su uveličali i glavni tajnik Hrvatskog planinarskog saveza, vrhunski alpinist, vođa mnogih hrvatskih, ali i međunarodnih ekspedicija, Darko Berljak, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predstavnik TZ Grada Preloga, članovi prijateljskih planinarskih društava Bundek iz Murskog Središća i Međimurje iz Čakovca, članovi sportskih udruga sa područja Grada Preloga i brojni gosti, javlja Prelog.hr.

Prisutne je uvodnim govorom pozdravio predsjednik PD Prelog Petar Šimunić. Podsjetio je na dane osnivanja društva, kao i na rad društva tokom 10-godišnjeg djelovanja. Rekao je da društvo raste iz godinu u godinu, kako po broju godišnjih aktivnosti, tako i po broju članova.

– Unatoč teškim vremenima prisutnima i u djelovanju društva, ono je velikim brojem aktivnosti uspjelo sačuvati planinarski duh i entuzijazam, tako da možemo biti ponosni na uspješnih 10 godina svog postojanja – istaknuo je i zahvalio svim planinarima i ljudima dobre volje koji pomažu Planinarskom društvu Prelog.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek rekao je da je rad PD Prelog vrlo cijenjen u Gradu, ali i šire, a pohvalu za rad i doprinos planinarstvu, Planinarskom društvu Prelog uputio je i glavni tajnik Hrvatskog planinarskog saveza Darko Berljak. Za ovu prigodu društvo je izdalo monografiju “Priče s planina”.

Autorski tim u sastavu Đanino Kutnjak, Aleksej Milinović i Josip Naranđa, prezentirao je tijek izrade fotomonografije. Program svečane proslave izuzetnom vokalnom izvedbom poznatih međimurskih pjesama obogatila je Karolina Matjašec iz Podbresta, uz pratnju Preločanca Danijela Ota, profesora klavira koji se svojim znanjem i vještinama rado uključuje u društveni život Preloga.

Po starom planinarskom običaju, druženje je nastavljeno uz finu hranu iz Gradske kavane Lovac, piće i kolače koje su ispekle vrijedne članice i članovi Društva. Uz prezentaciju fotografija prikupljenih tokom 10 godina rada, popraćenu prigodnom glazbom, druženje je potrajalo do kasnih večernjih sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije