Oni su, barem nakratko, vratili nadu bolesnom branitelju R. Majsenu

Objavom dirljive priče o zaboravljenom i teško bolesnom hrvatskom branitelju Rajku Majsenu iz Hlapičine u ljudima smo probudili humanost i potrebu da se ovom čovjeku na bilo koji način pomogne.

Muralist javlja kako su srijedu bolesnog branitelja koji živi od socijalne pomoći posjetili čelnici Grada Mursko Središće predvođeni gradonačelnikom Draženom Srpakom i predstavnik Međimurske županije pročelnik Alen Kajmović. U ime grada gradonačelnik Srpak i potpredsjednica GV Ivana Maltarić, Rajku su uručili poklone u hrani i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 800 kuna. Dogovorena je i dostava drva koja su mu neophodna sada u ovim hladnim zimskim danima, televizora te sređivanje dokumentacije oko punomoći Mariji Deban, ženi koja se cijelo vrijeme brine o bolesnom Rajku.

Od strane gradonačelnika obećana je i pomoć oko dobivanja dodatka za tuđu pomoć i  njegu preko Centra za socijalnu skrb na koju Rajko ima pravo. Alen Kajmović je u ime župana Matije Posavca i Međimurske županije obećao svu pomoć oko nabavke neophodnih lijekova i uručio mu financijsku pomoć od 2 tisuće kuna. 

Članovi UHVDR-a Mursko Središće na čelu sa svojim predsjednikom Tihomirom Okrešom također su došli posjetiti svog bivšeg suborca te unijeti mu više veselja i nade u život. Izrazili su veliko žaljenje što nisu prije bili obaviješteni o njegovom stanju kako bi mu se brže i lakše pomoglo. Uz Mariju Deban, treba spomenuti još jedno ime – Marka Perčića, susjeda koji je uvijek tu kad nešto zatreba.

Ovaj posjet izmamio je osmijeh na lice Rajka Majsena što je bio njegov znak zahvalnosti, ali i dokaz koliko mu je značio on značio jer više nije sam u najtežim trenucima života. Očigledno su mediji ti koji moraju prvi reagirati, pokrenuti priču kako bi se takvim ljudima na bilo koji način pomoglo. Nadamo se da će nakon ovoga reagirati i državne institucije i branitelju, u pravom smislu riječi dati ono što zaslužuje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije