Varaždinski biskup Josip Mrzljak u Čakovcu i Dekanovcu

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodit će u prigodi proslave 22. Svjetskog dana bolesnika i blagdana Majke Božje Lurdske u petak 7. veljače misno slavlje u kapeli Leopolda Bogdana Mandića Županijske bolnice u Čakovcu u zajedništvu s bolničkim dušobrižnikom vlč. Markom Šmucem i drugim svećenicima.

Misa počinje u 14 sati. Idućeg dana, u subotu 8. veljače mons. Josip Mrzljak krstit će u 17 sati u župnoj ckrvi u Dekanovcu Josipu Vinković, sedmo dijete u obitelji Božidara i Nataše, r. Zadravec.


U Čakovcu proslava Svjetskog dana braka

U nedjelju 9. veljače u prigodi proslave Svjetskog dana braka čakovečki franjevci priređuju prigodan program za sve bračne parove. U župnoj crkvi sv. Nikole biskupa misno slavlje u 11 sati predvodit će preč. Josip Koprek, predstojnik Obiteljskog centra Varaždinske biskupije. Uoči mise od 10.15 sati bit će klanjanje pred Presvetim i molitva za obitelj.

Na misi će bračni parovi obnoviti svoja bračna obećanja. Pozvani su svi bračni parovi da se odazovu, osobito oni koji ove godine slave obljetnice, a prema evidenciji župnog ureda, najstariji je par koji ove godine obilježava 68. godišnjicu braka. Prošle godine na ovom već tradicionalnom susretu sudjelovalo je više od 150 bračnih parova iz Čakovca i okolice. Svjetski dan braka Katolička Crkva obilježava druge nedjelje u veljači.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije