Predstava “Pričaj mi o Gorkome” 21. veljače u CZK Čakovec

Kazalište Planet Art 21. veljače ponovno stiže u Čakovec s predstavom “Pričaj mi o Gorkome” nastaloj prema knjizi Mani Gotovac “Fališ mi”. Predstava će se održati na maloj sceni CZK Čakovec s poečtkom u 19 sati.

Ova predstava nastala je prema autobiografskoj prozi Mani Gotovac “Fališ mi”, prvi i drugi dio, najčitanijim knjigama u Hrvatskoj u protekle dvije godine, a govori o ljubavi dvoje ljudi koji su 30 godina živjeli jedno za drugo, a samo tri proveli zajedno.

U ovom jedinstvenom literarnom i kazališnom djelu kroz osobnu autoričinu priču pratimo povezanost, intimni rast i  sazrijevanje likova i njihovih odnosa kroz vremenski period koji daje širu društvenu sliku vremena tijekom kojeg se radnja predstave odvija. Pitanja slobode na intimnoj i društvenoj razini obilježila su cijelo jedno razdoblje u našoj skorijoj povijesti, pa tako i ono glavnih likova u predstavi čiju ljubavnu priču pratimo.

“Pričaj mi o Gorkom”e će se od 50. izvedbe nadalje izvoditi u Lisinskom, a u istoj ulozi izmjenjivat će se Lela Margitić i Judita Franković. Uz njih u predstavi igraju Hana Hegedušić i Robert Plemić, režiju potpisuje Mani Gotovac i ansambl predstave, a produkciju Kazalište Planet Art i HNK Varaždin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije