U Čakovcu održana radionica “Menadžment volontera”

U organizaciji Volonterskog ureda Međimurja – VUM održana je radionica “Menadžment volontera”.  Radionica je održana u petak 31. siječnja i u subotu 1. veljače 2014.  u prostorijama udruge Autonomni centar – ACT iz Čakovca, udruge koja vodi program Volonterskog ureda Međimurja u partnerstvu s Gradom Čakovcem.

Volonterski rad, pored dobre volje volontera, zahtijeva i puno znanja i  vještina s područja vođenja volontera te motivacije volontera. Jedan od načina kojim volonterski ured želi organizacijama/institucijama pomoći pri uspostavi i vođenju svojih volonterskih programa jest edukacija o menadžmentu volontera.

Radionica je dio aktivnosti programa lokalnog volonterskog centra koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Četrnaest predstavnika/ca organizacija/institucija iz Međimurske i Varaždinske županije na radionici je dobilo uvid u teme poput planiranja uključivanja volontera, volonterskog ugovora, opisa radnog mjesta volontera, načina dovođenja volontera, motivacije volontera, načina evaluacije volonterskih programa i Potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem.

Volonterski ured Međimurja – VUM je u dvije godine postojanja stvorio bazu volontera i bazu organizatora volontera tzv. “burzu volonterstva” te konstantno u svojem radu nudi edukacije o volonterstvu i upravljanju volonterima. Cilj volonerskog ureda je povećati broj volonterskih organizacija, poboljšanje postojećih te uvođenje novih volonterskih programa, povećati broj volontera svih dobnih skupina, te organizacija volonterskih akcija.

Volonterski ured će i u budućnosti organizirati slične stručne edukacije za organizatore i za volontere, a u programu rada u sljedećih par mjeseci održat se radionica o pisanju i provedbi projekata za volontere/ke, volonterski kutci s predstavljanjem različitih volonterskih tema i volontera/ki, predavanje za javnost o Zakonu o volonterstvu i Potvrdama o kompetencijama stečenim volontiranjem, radionica o upotrebi interneta i društvenih mreža u promociji volonterstva, te radionica o volontiranju i aktivizmu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije