VUM poziva volontere na radionicu o pripremi i provedbi projekata

Volonteri mogu pomoći u organizacijama u kojima volontiraju pri pripremi i provedbi projekta, te na taj način razviti svoje komunikacijske, matematičke, tehničke i digitalne vještine. Ukoliko je volonter/ka uključen/a u pojedine aktivnosti organizacije u kojoj volontira ili određenog projekta, volonter/ka može s vremenom preuzeti dio projektnog ciklusa, poput planiranja, pripreme, procjene uspješnosti projekta ili pak cjelokupno upravljanje.

Oni mogu sudjelovati u iniciranju, planiranju i pripremi novih projekta čime razvijaju sposobnosti širokog sagledavanja stvari,  suočavanja s promjenama, uče prepoznati i rješavati probleme,  sposobnost delegiranja zadataka, vođenja aktivnosti, inicijativa i razvijanja poduzetničkog duha. Učenjem o pripremi i provedbi projekta volonteri/ke  mogu doći do potrebnih znanja i vještina kako bi se bolje pripremili za tržište rada.

Radionica traje tri dana (14., 15. i 22. veljače 2014.), sudionici su obavezni sudjelovati na sva tri dana edukacije, a edukacija traje od 9 do 17 sati (sva tri dana). Na radionicu se mogu prijaviti volonteri/ke iz organizacija koje se bave volonterskim radom u udrugama, zakladama, sindikatima, javnim ustanovama, turističkim zajednicama, državnim tijelima, vjerskim zajednicama, jedinicama lokalne/regionalne samouprave ili drugim neprofitnim pravnim tijelima prema definiciji organizatora volontiranja u Zakonu o volonterstvu (NN 57/07, NN 22/13).

U prijavi je potrebno navesti osobne podatke te pismo motivacije (u kojoj organizaciji ili više njih volontirate, koliko dugo volontirate i na kojim poslovima, na koji način planirate koristiti stečeno znanje, na minimalno pola A4 stranice). Broj sudionika je ograničen, sudionici će biti odabrani temeljem pisma motivacije. Prijave se šalju putem emaila: vum@actnow.hr, a rok za prijavu je 11. veljače 2014. do 12 sati.

Radionica je za sudionike besplatna. Udruga Autonomni centar – ACT iz Čakovca, koja provodi program Volonterskog ureda Međimurja, snosi troškove radionice, troškove ručka i osvježenja tijekom radionice te radnih materijala. Održavanje radionice financirano je sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih.

Voditelj radionice je Teodor Petričević, društveni poduzetnik iz CEDRA Čakovec. Radionica se održava u prostorijama udruge Autonomni centar – ACT, Dr. Ivana Novaka 38 u Čakovcu (zgrada Starog hrasta).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije