Međunarodni pohod uz rijeku Muru na području Kotoribe

Godinu 2014. su Ujedinjeni narodi proglasili Međunarodnom godinom obiteljske poljoprivrede, a upravo uz rijeku Muru se nalaze močvarna staništa koja su blisko povezana s poljoprivredom. Močvare uz Muru još uvijek nisu na karti međunarodno važnih močvarnih staništa prema Ramsarskoj konvenciji.

Uvrštenje tih staništa među njih je cilj pohoda uz Muru, koje društvo TABRIH organizira od 2000. godine. Ove godine će posjetiti rijeku Muru u okolici Kotoribe. I vi se možete pridružiti u šetnji   i tako upoznati posebnosti najšireg poplavnog područja u Srednjoj Europi. Sudionici pohoda šalju poruku: “Želimo da rijeka Mura bude bez hidroelektrana jer je dio UNESCO-vog prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav”.

Okupljanje je u nedjelju 2. veljače 2014. godine u 9:30 sati, a mjesto susreta je Društveni dom u Kotoribi. Nakon pozdrava Međunarodnog odbora za zaštitu Mure i gostiju iz Slovenije, Austrije, Hrvatske i Mađarske u 10.30 sati je pokret.

Dužina pohoda je oko 14 km. Topla užina i piće su dostupni uz participaciju od 45 kuna po osobi, a preporuča se vodootporna obuća i odjeća, primjerena vremenu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije